Gebruiksaanwijzing van IOD transfers

Ken je ze nog, die nep-tattoo's van vroeger? Deze afbeeldingen zijn natuurlijk van een heel andere kwaliteit maar het principe is haast hetzelfde. De designs van Iron Orchid Designs zijn ongeëvenaard mooi, alsof je zelf hand beschilderde meubelen hebt gemaakt. 

Met deze prachtige afbeeldingen kan je een meubelen, muren, woondecoratie, kortom, alles dat je graag uniek en mooi maakt, een metamorfose geven. En je hoeft daar niet eens speciale skills voor te hebben, iedereen kan dit!

De ondergrond moet glad, droog en schoon zijn. En natuurlijk vetvrij.
Op krijtverf kan het rechtstreeks worden aangebracht is onze ervaring maar wil je zeker zijn van een goede hechting dan kan een dun vernislaagje helpen.

Knip  eerst de delen die je wilt gebruiken uit en laat het witte papier erachter gewoon zitten. Er zit een kleeflaag aan de achterzijde van je folie, dat wil je niet aanraken want dan plakt het minder goed. Wil je de gehele afbeelding ineens gebruiken, roep er dan even iemand bij voor wat extra handen. Zorg ervoor dat de transfer niet tegen elkaar aan gaat plakken.

Breng de transfer, eventueel met behulp van wat schilderstape op de juiste plek aan, zonder de het beschermpapier.

Wrijf dan met de juiste druk, niet teveel en niet te weinig, met het wrijfstokje over de afbeelding. Je ziet dan dat de afbeelding lichter van kleur wordt, omdat het los komt van de folie. Wanneer je denkt dat het goed is, spiek dan voorzichtig door niet de hele folie weg te nemen, zodat je het makkelijk op de juiste plek terug kunt zetten als er een stukje is achtergebleven op de folie. Wrijf nogmaals over de folie tot alles op de ondergrond zit.

Pak een doek en wrijf voorzichtig over de afbeelding zodat je zeker weet dat alles goed vast zit. Daarna kan je de afbeelding eventueel lichtjes “distressen” als je dat mooi vind. Dit betekend doorschuren voor een oude look.
Voor een langdurig mooi oppervlak kan je de transfer waxen of vernissen.


.

Transfer Iron Orchid Designs
Transfers iron orchid designs midnight garden
transfer iron orchid designs
transfer iron orchid designs midnight garden
transfer iron orchid design
transfer iron orchid designs flora parisiensis
transfer iron orchid designs ellen goods