Hoeveel krijtverf heb ik nodig?

Dat hangt van verschillende dingen af. Wanneer je het gebruikt voor decoratieve zaken zoals een fotolijstje en het wordt nauwelijks vastgepakt dan kan 1 laag, mits de dekking van de kleur je bevalt, voldoende zijn. De dekking van de kleur hangt af van de kleur van de ondergrond en de kleur die je eroverheen gaat zetten. Geel over rood is bijvoorbeeld heel lastig. Wit over een donkere kleur vraagt ook om 2 laagjes.  

Wil je dingen schilderen die echt gebruikt gaan worden zoals stoelen dan zijn twee lagen aan te bevelen. Dat is natuurlijk sterker dan 1 laag. 

Met 1 liter Geluk in een Potje Krijtverf doe je minimaal 10 m2 in 1 laag. We houden het aangeven van de m2 aan de lage kant maar weten dat het vaak nog wel meer is. het hangt ook af van de techniek die je gebruikt. Wil je wat structuur en een landelijke, authentieke look dan moet je iets meer verf gebruiken om de streek van de kwast te zien. Bij een gladde en moderne look gebruik je minder verf. 

Met een verpakking van 500 ml schilder je natuurlijk de helft namelijk 5 m2, voldoende voor kleinere meubelen. Wanneer je twijfelt dan kan je het beste 1 liter bestellen, de krijtverf blijft lang goed zolang je het niet met water mengt in de pot en op kamertemperatuur bewaard. Je kunt het overal op aanbrengen.