Aan de slag met de transfers van IOD


Het aanbrengen van de transfers is super leuk en makkelijk. Als je deze informatie even leest dan ga je goed van start.

De ondergrond moet schoon, droog, stofvrij en glad zijn. Verf moet een paar dagen uitgehard zijn. Midnight Garden kan ook met andere transfers of stempels van IOD gecombineerd worden voor een mixed media look.

Haal de transfer van het witte papier dat er achter zit af. Raak de achterkant niet aan en zorg ervoor dat er niks aan de kleeflaag komt. Plaats de transfer op de plek waar je die wilt. Zorg ervoor dat de transfer niks raakt waar je hem niet op vast wil hebben, want het plakt direct vast. Soms is een extra paar handen makkelijk bij een grote transfer. Plak het transfer vast met onze speciale tape stukjes voor kwetsbare ondergrond.
Gebruik de bijgeleverde spatel om de transfer vast te wrijven tot de hele transfer vast zit. Je ziet aan de verkleuring van de transfer of het vast zit. Als er nog stukjes los zitten, ga je nog even door met wrijven.

Als alles vast zit, ga dan voorzichtig meteen schone doek langs het transfer om de stukjes die nog niet helemaal vlak zijn vast te drukken.
Je kunt de transfers beschermen met een sealer/vernis op water basis of een wax.
Bewaar de transfers niet in direct zonlicht of in een vochtige ruimte, dit kan de plakkracht van de transfer verminderen. Bewaar ze gewoon in de koker.
De IOD Midnight Garden transfer kan je heel goed in stukken knippen om te gebruiken. Zorg er wel voor dat de stukken die je niet gebruikt, wel aan een backing papier blijven zitten, door bv deze met tape vast te zetten.