In drie stappen klaar:

Stap 1:  De voorbeiding

Voordat je met Annie Sloan Paint gaat schilderen hoef je de ondergrond in principe niet te schuren of te gronden. Eventueel los zittende stukjes verwijderen.

De verf hecht niet op vette ondergronden. Let op: een schoonmaak middel kan een filmlaag achterlaten. Dit is helemaal niet goed voor de hechting van de Annie Sloan verf.

In de meeste gevallen is een allesreiniger (geen afwasmiddel) prima geschikt voor het reinigen van de ondergrond. Een goede allesreiniger is de "all purpose cleaner" van Marcel's Green Soap. Dit is een echt natuurlijk, geweldig geurend, schoonmaakmiddel. 

Wanneer de ondergrond echt vettig is, raden wij St. Marc aan. Zie er dan wel op toe dat je dit heel erg goed na spoelt met water anders blijft er een filmlaag achter waardoor de verf juist niet goed hecht.

Stap 2: Schilderen

In voorkomende gevallen kan 1 laag voldoende dekkend zijn, bijvoorbeeld op een bloempotje of een lijst van een schilderij. Toch is het voor een mooie dekking en voor de sterkte van de verf veelal raadzaam om 2 lagen verf aan te brengen. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de hoeveelheid benodigde verf.

Voor een gladder resultaat kun je de verf met wat water (tot 10%) verdunnen. Dit schildert ook iets gemakkelijker. Meng bij voorkeur niet in de pot, dan blijft de verf veel langer goed.

Je kunt ook een bakje water nemen en de kwast gedurende het schilderen een beetje bevochtigen of pak de plantenspuit waarmee je de kwast af en toe iets bevochtigt.

Stap 3: Afwerken

Dit item is in voorbereiding, meer informatie volgt.