KRIJTVERF STAPPENPLAN

Voor de afwerking van meubels en accessoires met Annie Sloan krijtverf en krijtverf van Geluk in een Potje.

Stap 1: Reinigen van de ondergrond


  • Gronden en schuren is IN BASIS niet nodig. Wel eventuele los liggende delen verwijderen. Gebruik warm water met een goede scheut schoonmaakazijn. Ontvet en ontglans de ondergrond met de Poetspad en doe het na met een doekje en schoon water. Naar stap 2.


Aanvullende informatie voor de liefhebber.


Stap 2: Schilderen, 2 lagen krijtverf 


  • 2 lagen zijn bijna altijd voldoende voor een mooie dekking en diepe kleuren. Bij meubels krijg je het mooiste resultaat met een kwast. In principe kun je iedere kwast gebruiken maar ook hier geldt: een goede BORSTEL is het halve werk. 
  •  Overschilderbaar: Annie Sloan krijtverf na 1 uur, Geluk in een Potje krijtverf na 3 uur. Ga naar stap 3.

 

Aanvullende informatie voor de liefhebber.


Stap 3: Ga je de krijtverf afwerken?

Je kunt ervoor kiezen om de krijtverf te beschermen met een Was of Vernis voor een sterke duurzame afwerking. De Geluk in een Potje krijtverf is watervast. De Annie Sloan krijtverf is alleen watervast na afwerking met een wax of vernis.

Voor beide krijtverven geldt dat een sterke duurzame afwerking wordt verkregen door een afwerking met een Was of een Vernis (Annie Sloan Lacquer of Polyvine vernis). Gebruik je een vernis dan verkrijg je een zodanig sterke afwerking dat deze gebruikt kan worden voor de traptreden of de vloer.

 

Aanvullende informatie voor de liefhebber