Krijtverf technieken

annie sloan krijtverf hauntedesign bleding technieken restylen bed


 Met krijtverf van Geluk in een Potje kun je talloze creatieve technieken toepassen om jouw meubels en decoraties een unieke en persoonlijke uitstraling te geven.

Bekijk
deze video voor de basistechniek  schilderen met Geluk in een Potje Krijtverf. 
Of volg de
Masterclass Basistechnieken om de meest voorkomende technieken te leren.
Hieronder volgen een aantal populaire technieken:


 • Distressed look: Met deze techniek geef je meubels en decoraties een verweerde en vintage uitstraling. Door de krijtverf op bepaalde plekken lichtjes te schuren met de Sanding Pads of weg te krabben, ontstaat er een doorleefd en authentiek effect. Je kunt deze ook nat gebruiken. Werk pas naderhand af met Wascire.

• Ombre: Ombre is een geleidelijke kleurovergang van donker naar licht of andersom. Met krijtverf kun je deze techniek eenvoudig toepassen door de verschillende kleuren krijtverf nat in nat te blenden, eventueel met behulp van wat water of met een droogtijd verlenger als Classico of Patino. Er zijn vele Ombre technieken, leer de belangrijkste tijdens de Ombre workshop. Of bekijk de video van 1 van de technieken.

• Sjabloneren: Met een sjabloon en krijtverf kun je patronen en figuren aanbrengen op meubels en muren. Door verschillende kleuren te gebruiken of de verf deppend aan te brengen, ontstaat er een speels en creatief effect. Van groot belang is dat je nauwelijks verf aan je tamponeer kwast of sponsje hebt zitten, We hebben heel veel sjablonen, te veel om in de webshop te zetten daar de collectie ook zeer vaak wisselt. Het is zeker een bezoekje aan de winkel waard om rond te neuzen.


• Stempelen: breng de krijtverf aan op een Mixmat en verdun het ligt met een natte kwast.Rol er met een brayer overheen en rol dit uit op je stempelen. Druk nu de stempel zonder te verschuiven op de ondergrond. Op stof laat je de stempel langer zitten dan normaal. Til de stempel voorzichtig op en laat de verf drogen. Voor meer tips lees hier verder.

 

• Layering: Met layering breng je meerdere lagen krijtverf aan op een oppervlak, waardoor er diepte en textuur ontstaat. Door verschillende kleuren te gebruiken en de lagen te schuren of weg te krabben, creëer je een interessant en uniek effect.

• Patineren: Met gekleurde Wascire in wit, zwart, notelaar, grijs, taupe of gemengd een beetje krijtverf of losse pigmenten geef je meubels en decoraties een verouderde en versleten uitstraling. Door de krijtverf te combineren met gekleurde wascire, creëer je een authentieke en doorleefde look. Volg de Masterclass 1 om hier meer over te leren of kijk deze video voor wat tips. 

Met krijtverf kun je dus op een creatieve en eenvoudige manier jouw meubels en decoraties een unieke uitstraling geven. Laat je inspireren door deze technieken en ga zelf aan de slag met krijtverf van Geluk in een Potje!