Krijtverf bij Geluk in een Potje - Uden

Waarom krijtverf?
Krijtverf? Wat is dat? Is het soms verf waar je op kunt krijten? Deze vragen krijgen we wel eens te horen.

Krijtverf is een veelzijdige en praktische verf op waterbasis voor een sfeervolle matte uitstraling. In een handomdraai verkrijg een chique sfeervolle zijdeglans afwerking.

Krijtverf van Annie Sloan en Vintro afkomstig uit Engeland wordt van oudsher toegepast voor het schilderen van meubels en muren, deuren, trappen en vloeren.

Sfeer in je interieur

De uitstraling van onze krijtverf voegt iets extra's toe aan de sfeer in je woning. Kom eens langs in onze winkel en bekijk de meubels en wanden die met de verf zijn geschilderd en overtuig jezelf.

De praktische kwaliteiten
In basis hoef je niet te gronden en te schuren. Deze krijtverf hecht op nagenoeg alle ondergronden, is snel drogend en heeft een hele goede dekking. De verf geurt niet of nauwelijks, je kunt gewoon "on the spot" gaan schilderen. Knoei je een keer, dan kun je het gemakkelijk weg vegen met water en een doekje. Lees evt. meer over het gemak van onze krijtverf: Klaar in 2 - 3 stappen!

De veelzijdige kwaliteiten
Krijtverf is wat dikker van structuur dan je wellicht gewent bent. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een authentieke look maken met meer of minder textuur. Je kunt ook allerlei toffe technieken op de verf loslaten. De basis uitstraling is mat maar je kunt letterlijk in een handomdraai met een doekje een sfeervolle chique zijdeglans verkrijgen met de: Polyvine Was Cire Zijdeglans.

Dat de verf dikker is betekend minder water en dus meer verf. Wil je een egaal strakke afwerking dan is dat een kwestie van een scheutje water aan de verf toevoegen.

Annie Sloan en Vintro krijtverf

De ene krijtverf is overigens de andere krijtverf niet, net zoals een brood van de ene bakker anders is dan een brood van de andere bakker. Het gaat om de mate van pigmentering, de ingrediƫnten die zijn gebruikt en de kwaliteit ervan. Dit alles bepaald de kleurdiepte, de dekking, de verwerkbaarheid, de UV bestendigheid en de sterkte van de verf. Annie Sloan en Vintro zijn beide gerenommeerde kwaliteitsmerken die garant staan voor zorgeloos schilderplezier. Sfeer, veelzijdigheid, gemak, kwaliteit, creativiteit, duurzaamheid en veel voldoening: dat is waar deze mooie verf voor staat.

Annie Sloan krijtverf

Met de krijtverf van Annie Sloan kun je echt alle kanten op. Glad, strak en modern of meer structuur voor een rustieke en authentieke uitstraling. Annie Sloan heeft het begrip krijtverf op de kaart gezet over de hele wereld. Zij heeft vele inspirerende boeken geschreven over het restylen van meubels en interieurs met haar fijne krijtverf.

Annie Sloan is een kleurenexpert en heeft prachtige authentieke kleuren in het assortiment: 

Vintro krijtverf

De No Seal krijtverf van Vintro heeft een sfeervolle egaal matte en een ietwat poerderachtige uitstraling. In combinatie met de Polyvine zijdeglans Was Cire verkrijg je in een handomdraai een prachtige zijdeglans uitstraling . 

Deze krijtverf is afwasbaar zonder dat er een wax of vernis op is aangebracht. 

Objecten die zwaarder belast worden zoals bijvoorbeeld de vloer, trap of de eettafel werk je af met de Polyvine Was Cire (mat of zijdeglans) voor een duurzame krasvaste en vlekbestendige afwerking. 

Toepassingsmogelijkheden

De krijtverf van Annie Sloan en Vintro is ideaal voor op de muur en plafond, op onbehandeld en behandeld hout, denk aan meubels, keukenkasten, trappen en vloeren. 

Meer toepassingen: tegels, metaal, kunststof, stoffen, leer en glas.

Vintro krijtverf No Seal is ook geschikt voor buiten.

Annie Sloan kist met parelmoer afwerking van Pearlescent Glaze
Een kastje met blauwe Annie Sloan krijtverf met een transfer van IOD
Keuken geschilderd met Vintro krijtverf
leren bank oranje geschilderd met Pumpkin Krijtverf van Vintro No Seal
kast geschilderd met Annie Sloan krijtverf en gilding wax
Vintro kleur voorbeelden deep Saffron Valentine Madame de Pompadour
Vintro krijtverf op de muur, kleur antraciet
Vintage kast geschilderd met Annie Sloan krijtverf