INSPIRATIE

Een kleine greep uit de krijtverf schilderprojecten van onze klanten.

Sandra van der Velden-Gewoon Eenvoudig

Hi, mijn naam is Sandra en mijn huis is gevuld met twee super zonen van 14 en 17 jaar, twee poezen (broer en zus) van drie jaar en heel veel projectjes want een opslagplaats heb ik niet haha.

Heel mijn leven ben ik een creatief bijtje en doe echt van alles maar ik heb nu sinds een jaar mijn energie en passie gevonden in het zoeken en opknappen van afgedankte meubeltjes die ik graag nieuw leven in blaas. We leven al in zo'n wegwerp maatschappij en heel veel meubeltjes zijn het echt nog waard om opgeknapt te worden zodat ze weer kunnen shinen voor een volgend leven. Niks is leuker als iets moois creëren waar een ander heel veel plezier aan gaat beleven en heel soms blijft een opgeknapt meubeltje lekker bij mij. Niks is leuker als een uniek item in je huis te hebben waar er geen dertien van in een dozijn zijn en je helpt ook nog eens het milieu. Hoe leuk is dat, twee vliegen in één klap!!Chateau Grey-Annie Sloan

Sandra van Der Velden, te vinden onder de naam Gewoon Eenvoudig op Instagram, schilderde dit kastje in haar lievelingskleur Chateau Grey van Annie Sloan. Ze zette het  mooie sjabloon Meadow Flowers op de deur, En bewerkte de greepjes en pootjes met Metal Leaf in koper van Annie Sloan en bewerkte het hele kastje met White Wax voor een oude, verbleekte look. 

Chateau Grey-Annie Sloan

Op dit kastje heeft Sandra ook Chateau Grey gebruikt maar nu is het afgewerkt met Clear Wax. De groenige kleur van Chateau Grey is nu dus goed te zien. De randjes en de spijlen hebben een andere kleur gekregen om ze mooi te accentueren.

Iron Orchid Designs stamps

Met oog voor detail heeft Sandra met de Butterflies Stamps (stempels) van Iron Orhid Designs haar meubel nog mooier gemaakt! Leuk detail, ook het windlicht is bestempeld. Onze krijtverf hecht daar ook op. 

Rosana Gruijters-Ramella-Retouched Treasures

Deze van oorsprong Braziliaanse dame was helemaal blij toen ze ontdekte dat haar favoriete krijtverf merk Annie Sloan Chalkpaint vlakbij haar woonplaats in Nederland bij Geluk in een Potje verkocht werd. Ze volgde een paar workshops bij ons en sindsdien maakt ze de meest mooie meubelen! Ze durft zichzelf steeds uit te dagen met moeilijke technieken en haar stijl is er 1 van lef en kleur. Ze schildert veel in opdracht en haar meubelen sieren al vele woningen, hotels en  bijzonder plekken binnen Europa.. Je kunt haar volgen op Instagram en ze heeft ook een prachtige website.

Tilton, Antoinette en meer

Voor dit kastje gebruikte Rosana heel veel kleuren: Antoinette, Tilton, Amsterdam Green, en Old Violet. Ter decoratie gebruikte ze de transfers van Iron Orchid Designs. Het is echt een show stopper gewordenI

Amsterdam Green, Old Ochre

Naast deze kleuren gebruikte Rosana ook nog Old Violet.  Ze werkte het af met Clear Wax en Gilding Wax in Copper. Deze Queen Ann dressoir was er heel slecht aan toe en rijp voor de stort, maar nu is het een echte eye catcher! Op de deurtjes heeft ze een mooie decoupage gedaan. Voor mooie decoupage prints kijk je hier.

athenian black amsterdam green florence annie sloan krijtverf retouched treasures

Ombre

Rosana creëerde een prachtige ombre. Dit betekent dat de kleuren heel mooi in elkaar overlopen van donker naar licht en andersom. Ze gebruikte onder andere Amsterdam Green, Athenian Black en Florence. Voor de details gebruikte ze Gilding Wax. Zo zie je dat er op alle drie de meubelen Amsterdam Green gebruikt is maar de look steeds heel anders is.  


 

Carima Sebaa-Bekwast

Zo is Bekwast geboren! Mijn naam is Carima en heb mijn werkplaats in de garage waar ik als kind ook altijd al te vinden was. ‘Ik heb 25 jaar in de logistiek gezeten en kwam op een punt dat ik dacht: ga ik dit de rest van leven ‘volhouden’? Dat kan niet de bedoeling zijn, ik wilde echt weer passie voor mijn vak vinden. Na een zoektocht vond ik mezelf weer in de garage. Als kind was ik al graag aan het timmeren en schilderen en gedurende mijn hele leven waren de momenten in de garage, wanneer ik creatief bezig was, altijd zó fijn.

Nadat ik verschillende workshops heb gevolgd bij “Geluk in een Potje”, realiseerde ik met kleurrijke texturen, rustieke elegantie en metallic verftechnieken dat ieder item weer tot leven komt. Denk aan dat tweedehands kastje dat nét niet past in jouw interieur of dat dierbare familiestuk dat nu ligt te verstoffen, omdat het simpelweg niet meer van deze tijd is.

‘Zo geloof ik dat de ziel in het meubel blijft zitten. Het verhaal van jouw opa die de klok iedere dag opdraaide, of een antiek kaptafeltje uit Frankrijk waar talloze dames hun make-up aan hebben gedaan. Dat gevoel zit nog verborgen in het stuk. Met de grootst mogelijke zorg en aandacht geef ik het de gewenste uitstraling, zodat het weer een leven lang mag stralen.’

Want een echte eye-catcher kan een ruimte direct sfeer en karakter geven. Vooral wanneer er een verhaal achter dat pronkstuk zit.

 

Amsterdam Green-
Annie Sloan

Deze groene hoekkast is echt een beauty, met Amsterdam Green en Old White bewerkte Carima dit mooie exemplaar. Ze werkte het af met Clear & Black Wax van Annie Sloan en wat details met de Bright Gold Gilding Wax. Aan de binnenkant kwam een prachtig behang. 

Casper-Vintro No Seal


Op deze prachtige kast heeft Carima Vintro No Seal in de kleur Casper aangebracht. Daarachter is de muur met de Wall Paint van Annie Sloan in de mooie vergrijsde taupe kleur French Linen geschilderd zodat de kast nog mooier uit komt. 

Oxford Navy-
Annie Sloan


Deze sierlijke vitrine kast werd in het diep blauwe Oxford Navy geschilderd en voorzien van een kleurrijk en speels apenbehang. De afwerking is ook met 

Clear Wax & Black Wax van Annie Sloan

en Gilding Wax in Bright Gold gedaan. 

Hey creatievelingen,


Want creatief ben je denk ik wel, als bezoeker van deze site. ;)                                                                                            Samen met mijn moeder heb ik een hobby gevonden in het opknappen van kleine meubelstukjes en met de inspiratie die we opgedaan hebben in de workshops en adviezen van Karen en Atto gaat het ons steeds een beetje beter af.     


Onder het motto van "de afvalberg een stukje kleiner maken en je interieur een beetje unieker" heb ik samen met mijn moeder al aardig wat kastjes en kleine tafeltjes een 2e leven kunnen geven.                     


Op Instagram via @lotsoflien vind ik het leuk om onze creaties te delen. Ook doe ik graag inspiratie op, ik probeer ons uit te dagen door ook van andere creatievelingen te leren. 


Het is een hele leuke hobby voor ons om samen thuis te doen. 

“Wat wordt ons volgende project?” vragen we elkaar regelmatig.                                                                                 Dus.. wat word jóuw project? ;)

Eline en Hedwig


Vintro restylen krijtverf

Nightfall-
Vintro No Seal


Nightfall van Vintro is mooi en diep donkerblauw. Deze krijtverf hoeft niet perse afgewerkt te worden. Met een mooi sjabloon maakte Eline en haar moeder Hedwig er een mooie eyecatcher van. 

Burgundy-Annie SloanWat een schattig nachtkastje! In het mooie Burgundy van Annie Sloan en de mandala sjabloon dat in goud is verwerkt krijgt het zo weer een hele nieuwe look. Burgundy gaat helaas uit de collectie van Annie Sloan. 


Vintro Nightfall krijtverf restylen

Nightfall-
Vintro No Seal


Ook dit ladenkastje is in Nightfall geschilderd. Met een mooie transfer en gouden knopjes is het zo weer helemaal af en super schattig.