Keuken schilderen met Annie Sloan Chalk Paint

Je kunt Annie Sloan Chalkpaint prima gebruiken voor je keukenkastjes. Breng tenminste 2 lagen aan en volgens 2 of 3 lagen Clear Wax. Clear Wax is waterafstotend en sterk en maakt een goede verbinding met de verf waardoor het goed wordt beschermd. Wil je een hele strakke afwerking, breng de verf verdund met 10% water aan en een synthetische kwast. Verdeel de verf goed en dun voor een strak resultaat. Schuur de eerste en laatste laag heel licht het oppervlak met de fijnste korrel. Voor een goede bescherming tegen directe contact warmte en vet kies je beter voor onze Laquer van Annie Sloan of de Meubelvernis van Polyvine. Deze is er in zijdeglans en mat. Lees even de instructies betreffende het gebruik van vernis of vraag ons om advies.

Breng af en toe een nieuwe laag Clear Wax aan als het nodig is. Reinigen kan met een vochtige doek. Het gebruik van een schoonmaakmiddel kan nodig zijn voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Er zal dan wel wat van de Clear Wax worden verwijderd, zodat je daarvan een nieuw laagje moet aanbrengen.
Bij zeer glanzende oppervlakten moet je eerst met een grove korrel ontglanzen. 

De keuken zal de eerste weken voorzichtig gebruikt moeten worden omdat de verf, wax en vernis net als alle andere merken een paar weken moet uitharden.

Er is 1 uitzondering, dat is de nieuwste Polyvine Meubelvernis. Deze is in 16 uur uitgehard.