1. Radiator schilderen met krijtverf

Maak je verwarming snel schoon met een vochtige doek, agressieve chemicaliën zijn niet nodig, gebruik indien nodig een sopje met allesreiniger. Schuren of gronden is niet nodig, met Annie Sloan Chalkpaint kan je meteen gaan schilderen! Laat de verwarming gewoon aan de muur zitten maar zet hem wel van te voren uit.

Kies je favoriete kleur. Annie koos Chicago Grey. Roer de verf goed voor elk gebruik. Breng nu de verf op de verwarming aan. 
Wij gebruiken graag de Oval Brush met varkenshaar, speciaal ontwikkelt voor krijtverf. 

Omdat metaal een niet-poreus oppervlak is, zal de verf dus niet  absorberen. Hierdoor kan de eerste laag wat gestreept zijn en zal het langer zal duren om te drogen. Zorg ervoor dat je voldoende droogtijd laat tussen de laagjes. Soms kan een derde laag nodig zijn bij lichte kleuren om een ​​volledige dekking te krijgen. Wanneer de krijtverf droog is kan je hem afwerken met Clear Wax of Laquer, maar dit is niet essentieel. Want de hitte van verwarming  sluit de Chalk Paint af.  Het afwerken met Laquer of Clear Wax geeft een andere look en zal ook de vetf extra duurzaam maken. Wanneer je voor wax kiest, laat de verwarming dan 48 uur uit staan na het waxen.

* TIP * Zorg ervoor dat je verwarming minimaal 24 uur vóór gebruik volledig droog is om barsten te voorkomen. 

Hitte kan verf doen barsten tijdens het drogen (iets dat Annie Sloan in haar voordeel gebruikt voor bepaalde verftechnieken! Dit wordt behandeld in de Workshop Annie Sloan Masterclass 1.