Stof kleuren

Stof schilderen dat niet glad is zoals bijvoorbeeld velours gaat super makkelijk met Annie Sloan Chalkpaint!

 

 Zorg ervoor dat de stof schoon is. De verf hecht het beste op natuurlijke materialen als katoen of kunnen etc. Spuit de stof nat met een plantenspuit en kraanwater. Vermengd de verf met veel water. Ongeveer een verhouding van 2/3 water en 1/3 verf. Het kan per kleur verschillen. in ieder geval moet de verf eruit zien als water met een kleurtje. 

 

 Pak nu een varkensharen kwast, oval brush van Annie Sloan en breng de verdunde verf met een soort boenende beweging aan. Je ziet dat de verf wordt opgenomen door de stof. 

 

 Wanneer de stof verzadigd is stop je. Laat de verf drogen. Voel de volgende dag of de stof hard is geworden. Neem een fijne korrel schuurpad van Annie Sloan en schuur voorzichtig de harde plekken zacht. Neem het stof weg met de mond van de stofzuiger. 

 

 Herhaal het proces van nat spuiten en verf aanbrengen, drogen en schuren. Als de verf droog is geeft het niet af. Hij kan nu in gebruik genomen worden. 

 

 Heb je een stoel met gladde stof en wil je het een leer-look geven? Ook dat kan! Zowel met Annie Sloan Chalkpaint als met Vintro No Seal krijtverf.

 Ook nu moet de stof schoon zijn. De zitting mag niet ver doorbijten, anders breekt de gekleurde laag met de tijd. Dat kan overigens heel mooi zijn als je een oude look wilt geven. De verf moet soepel verdeeld kunnen worden. Breng ongeveer 10% water aan in de verf en mengt dit goed. Gebruik bij voorkeur een varkensharen kwast. Zorg ervoor dat de kwast licht vochtig is.

 

 Breng de verf met dunne lagen aan op de stof tot je de juiste dekking hebt. Waarschijnlijk heb je 2 laagjes nodig. Laat de laagjes tussentijds goed drogen. Wil je een echt gladde look schuur dan bij voorkeur de laagjes met de rode schuurpad van Annie Sloan, heel lichtjes, als in polijsten. Stof af en breng een nieuw, dun laagje aan. 

 

 Vintro No Seal hoef je niet af te werken. Annie Sloan moet je met een transparante wax, de Clear Wax bewerken. De kleur zal verdiepen en de verf is beschermd. 

 

 Wil je een oude look dan kan je ook met de Dark Wax of Black Wax op de verse laag Clear Wax aan brengen. Zorg er altijd voor dat teveel aan wax goed wordt weggenomen met een katoenen doek die niet pluist voor de wax is uitgedroogd. Zoals je altijd moet doen.

 

 Je stoel is als nieuw! Bij veelvuldig gebruik kan je bijvoorbeeld 1x per zes maanden de delen die veel te lijden hebben opnieuw waxen.

 Bij Vintro is dit niet nodig.


stof schilderen Annie Sloan Vintro krijtverf kleuren Uden

Leer of stof?

Deze stoel heeft een leren zitting en rugleuning en is helemaal met Vintro No Seal in Old Lace geschilderd. Hij staat bij Hotel Brasserie Verhoeven in Uden in 1 van de hotel kamers. 

De leren stoel van Theo

Nadat Theo een aantal workshops bij ons gevolgd heeft schilder hij alles dat los en vast zit. Ook zijn oude leren stoel moest er aan geloven. Van zwart naar Amsterdam Green van Annie Sloan. Hier zijn de leuningen al gedaan.

Het eindresultaat 

Na twee laagjes Amsterdam Green en 2 laagjes Clear Wax van Annie Sloan is deze stoel weer als nieuw!