Schilder je muren met krijtverf van Annie Sloan en Vintro


Er zijn verschillende mogelijkheden om je muren te schilderen met krijtverf: 
strak moderne egale uitstraling
Pleister effect 
meer of minder structuur

Zorg ervoor dat de muren schoon zijn. Nicotine etc zorgen voor een slechte hechting. Voor een mooie en streeploze dekking breng je 2 lagen aan.

Een muur met structuur zal meer verf kosten. Schilderen over behang gaat, maar breng zeer dunne laagjes aan en laat dit tussendoor goed drogen. Vliesbehang kan erg zuigen. Bij behang adviseren wij om de Annie Sloan WallPaint te gebruiken. Of kies voor Vintro No Seal. Onze krijtverf mag je met water verdunnen wanneer je dat prettiger vindt schilderen. De WallPaint van Annie Sloan en de Vintro Luxury Chalk Paint No Seal kan goed in de badkamer verwerkt worden, niet in de natte cel. Deze krijtverf mag nat worden maar niet doorlopend. 

Denk er aan dat je schilders tape altijd direct na het schilderen. Kleuren zien er op een muur altijd wat donkerder uit, houdt daar rekening mee bij het maken van een keuze. Lichter maken kan door met Pure of Old White van Annie Sloan te mengen of bijvoorbeeld met Chrystal of Nymph wanneer je met Vintro wilt schilderen. 

Annie Sloan Chalkpaint 

De normale Chalkpaint die ook op hout etc gaat kan ook op de muren. Je hebt een keuze uit 42 kleuren. Chalkpaint is mat en geeft een authentieke look. De kleuren op de kleurenkaart zijn overeenkomstig met Chalkpaint die met Clear Wax is afgewerkt. De Wax beschermt de verf en maakt het dieper en donkerder van kleur. De kleuren op de kleurenkaart komen overeen met de gedachte versie. Je hoeft de muur niet met Clear Wax af te werken maar houdt er rekening mee dat deze verf kwetsbaarder is omdat het mat en daarom poreus is. Voor de meest authentieke look kies je voor de Annie Sloan WallPaint kwast. Deze heeft een mix van synthetische haren en varkenshaar. Hierdoor krijg je muur meer karakter. Door het gebruik van een kwast in plaats van een roller gebruik je ook minder verf. Voor de authentieke look ga je juist alle richtingen op met je kwast. Annie Sloan Chalkpaint komt in blikken van 1 liter met een rendement van ongeveer 13 m2, 1x, afhankelijk van de onderlaag en manier van schilderen. 

Annie Sloan WallPaint 

Ben je op zoek naar een sterkmuur of plafond met een afwasbare matte afwerking dan kies je voor 1 van de 16 kleuren van de WallPaint van Annie Sloan. Zeer makkelijk in gebruik en praktisch. Deze sterke muurverf op waterbasis kan werkelijk alles aan. Dagelijkse ongelukjes en vlekken kun je heel makkelijk wegpoetsen. Deze robuuste en hoogwaardige krijtverf geeft een gladde en luxueuze matte afwerking met een zeer lichte glans. Voor een goede verwerking raden we onze muurverfrollers aan. Wall Paint komt in een blik van 2,5 liter, geeft een rendement van ongeveer 36 m2, 1x, afhankelijk van de onderlaag en manier van schilderen. 

Pleister effect

Wij zijn dol op dit pleistereffect! Heb je echt zin om lekker creatief te zijn dan kies je voor Annie Sloan Chalkpaint. Breng eerst een basislaag aan over de hele muur in Scandinavian Pink. Zodra dit droog is verdun je Henrietta 1 op 1 met water en roer dit goed door. Breng deze mix (colourwash noemen we dit)  her en der aan op kleine stukjes en gebruik, terwijl het nog nat is, verfrommelde oude kranten om op de natte verf weg te deppen en textuur te creĆ«ren. Laat het daarna volledig drogen, zeker een dag. Maak de volgende een colourwash van 1 op 1 Paloma en water. Breng dit dunnetjes aan met een blokkwast over de gehele muur de zodat je het een poederachtige en romantische,  pleistereffect geeft. Deze muur komt uit Annie's tuinkamer. Wanneer je muur beschut is, hoeft je geen lak te gebruiken. Wanneer je muur in een hele natte omgeving is kan je overwegen om het te vernissen. Kies voor Matt  Lacquer voor een gedempte, zachte look of kies juist voor de Gloss Lacquer om Venetiaanse eierglanspleister na te bootsen. Allebei de Laquers bieden volledige en duurzame UV-bescherming om kleurvervaging te voorkomen.

Skandinavian Pink Annie Sloan Chalkpaint krijtverf Uden Paloma colourwash

Vintro No Seal 

Onze Vintro No Seal krijtverf kan op alle ondergronden, binnen en buiten en hoeft niet gewaxt te worden. Schilder je iets voor buiten, doe dit dan met goede weersomstandigheden, de verf moet een week uitharden en niet direct nat geregend worden.

 Met Vintro No Seal heb je keuze uit 68 mooie kleuren. Deze mooie dekkende krijtverf is uniek in zijn soort, het hoeft niet afgewerkt te worden met wax. Vintro No Seal komt in blikken van 1 liter met een rendement van ongeveer ongeveer 19 m2, 1x, afhankelijk van de onderlaag en manier van schilderen.  Op deze muur is Cloudburst aangebracht. 

Vintro Luxury Paint No Seal krijtverf muur Cloudburst Uden