Wat maakt Geluk in een Potje Krijtverf® speciaal?

Zoveel soorten verf en zoveel merken krijtverf, lees hier wat de voordelen zijn. Bekijk hier de video over het schilderen met Geluk in een Potje Krijtverf.

Moet ik de ondergrond schuren of gronden?

Nee, behalve als de ondergrond echt los zit of de textuur niet aanstaat. Of wanneer her hout is gaan bloeden (doe ern test op een onopvallende plek) Lees hier alles over door naar beneden te scrollen. Dan moet dat wel verwijderd worden. Het enige wat je moet doen is de stappen van het Stappenplan volgen. Gebruik liever GEEN ontvetter. Deze moet namelijk heel zorgvuldig verwijderd worden omdat watergedragen producten niet op ontvetters hechten. Gebruik gewoon warm water en schoonmaakazijn en onze PoetsPad

Waar hecht Geluk in een Potje Krijtverf op?

Het hecht op hout, behandeld of onbehandeld, op glas, stof, leer, plastic, metaal. Zuigende ondergronden zoals kaal MDF moet je van te voren primen tegen de zuiging, niet vanwege de hechting. Heel gladde ondergronden zoals glas moet je eerst heel dun beschilderen en dat laagje laat je 24 uur drogen. Daarna kan je normaal schilderen. Wacht met afwerken ook 24 uur. Tegels op de muur kunnen direct geschilderd orden bij minimale belasting. Tegels van vloeren moeten eerst geprimed worden voor extra goede hechting bij zware belasting. Bij minimale belasting hoeft het niet. Een goede krijtverf als de onze kan echt veel aan. Het is een kwestie van jouw eigen mate van wensen of je wilt primen of afwerken. Bij twijfel neem je contact met ons op voor een eerlijk advies. 

Wat is de droogtijd van Geluk in een Potje Krijtverf®?

De Krijtverf zal al binnen een uurtje droog aanvoelen. Overschilderbaar is het na drie uur, mede afhankelijk van de temperatuur en vochtigheidsgraad in de ruimte. 

Moet ik Geluk in een Potje Krijtverf afwerken?

Dat hangt af van het gebruik van wat je gaat schilderen. Als iets decoratief is zoals een fotolijstje en niet vuil wordt of veel aangepakt wordt, dan zeker niet. Wanneer je graag een bescherming tegen vet, hitte, alcohol of intense slijtage dan is afwerken raadzaam. Voor gemakkelijk werken en goede bescherming gebruik je de Wascire, watergedragen vernis. Deze kan zelfs met de zachte kant van een schuursponsje aangebracht worden, Makkelijker kan niet. Voor ruwere belasting kan je ook voor de Meubellak kiezen. Voor buitengebruik is de Decorateursvernis fijn. Of de aller hardste lak voor buiten: de XXTRA Blanke Lak. Voor vloeren is er de Vloerlak en voor aanrechtbladen de PU 2 componenten lak die ook voor vloeren gebruikt kan worden. Wil je advies? We helpen graag! Alle lakken vind je hier, tevens de fijne download voor de beste keuze. Afwerken met wax kan ook. Deze verkopen wij niet meer omdat dit niet tegen hitte, alcohol of vet kan. 

 

Hebben jullie ook andere verf dan krijtverf zoals muurverf of lak?

 Zeker! Geluk in een Potje® levert Niveau Muurverven en Lakverven in meer dan 20.000 kleuren. Deze professionele kwaliteitsverf is ook nog eens gunstig in prijs. Onze Geluk in een Potje Krijtverf kan ook prima op de wanden gebruikt worden. 

Bovendien leveren wij Betonlookverf en Metallic Paints.

KLIK HIER: NIVEAU MUURVERF
KLIK HIER: NIVEAU LAKVERF
KLIK HIER: STUCCO D'OR BETONLOOKVERF  

KLIK HIER: METALLIC PAINTS

Welke kleuren hebben jullie?

Geluk in een Potje®  levert Professionele Krijtverf, Muurverf, Lakverf en Metallic Paints in meer dan 20.000 kleuren. Kies je eigen lievelingskleur.

Een greep uit de kleuren: Annie Sloan, VT Wonen, Farrow and Ball, Little Greene, LAB Paint, Painting the Past, Flamant, Pure and Original, Flexa, Sikkens, Sigma, etc. De kleuren komen voor 98 - 99,9% overeen met het origineel. Er zijn ook testpotjes beschikbaar.

Heeft Geluk in een Potje® ook een eigen kleurassortiment?

Geluk in een Potje® heeft een eigen kleurencollectie met 72 prachtige kleuren die mooi te combineren zijn. Stalen kosten slechts €1,- 

Wat kan ik doen als ik te maken krijg met bloedend hout?

Bepaalde hardhout soorten zoals eiken en heel soms ook grenen hout, kan gaan 'bloeden'. Kleurstoffen trekken dan uit het hout in de Krijtverf met gelige vlekken tot gevolg. Er weer overheen schilderen met krijtverf is geen oplossing, doorgaans blijven de vlekken dan terugkomen.

Wat je dan doet is de Krijtverf minimaal 2x behandelen met de BLANKE LAK VAN POLYVINE in ZIJDEGLANS. Mat en Hoogglans hebben deze eigenschap niet.
Deze lak heeft een zogenoemde cross-link bescherming. Iedere laag minimaal 24 uur laten drogen. Wanneer je van te voren weet dat het hout gaat bloeden, dan kun je deze Polyvine Blanke Lak Zijdehlans rechtstreeks op het hout aanbrengen in 2 lagen.

Hoe bewaar ik watergedragen verf? 

Omdat het kan bevriezen en verdampen raden we aan om je verf op kamertemperatuur te bewaren, Bewaar vochtige kwasten die net zijn uitgespoeld ook op een plek die niet koud is anders drogen ze niet. Meng geen water door de verf want dan kan de verf na verloop van tijd bederven. Doe dat altijd apart in een bakje. 

Kan deze krijtverf echt op alles hechten zonder schuren of gronden?

Ja, in de meeste gevallen wel maar er zijn uitzonderingen. De regel is: reinigen met warm water en schoonmaakazijn met onze Poetspad. Op deze manier "ontglans" je gladde ondergronden lichtjes. Verf of laklagen die goed vast zitten laat je gewoon zitten. Krijtverf hecht op hout, steen, stof en leer, glas en vele kunststoffen.

Bij hele harde en gladde ondergronden zoals tegels en melamine plaat, adviseren wij een geschikte primer.

Kan Geluk in een Potje Krijtverf® ook buiten gebruikt worden?

Dat kan inderdaad. Wanneer het alleen decoratief is kun je er voor kiezen om het verder niet af te werken. Het zal dan slijten maar krijtverf slijt op een leuke manier. Even bijwerken is natuurlijk zo gedaan.

Wanneer je het goed wilt beschermen, werk de krijtverf dan af met een geschikte VERNIS/LAK voor buitentoepassingen.

Is krijtverf van Geluk in een Potje® veilig voor toepassingen binnenshuis?

Krijtverf is watergedragen en heel laag in VOC, geurarm en is veilig voor toepassingen binnenshuis, ook in de kinderkamer. Kwasten kunnen gewoon met water worden uitgespoeld. 

Kan ik over krijtverf van Annie Sloan of Geluk in een Potje heen schilderen als het al gewaxt is?

Wanneer er gewaxt is kun je daar toch over heen schilderen. Wat we wel aanraden i.v.m. een betere en duurzamere hechting, is om het eerst goed te reinigen met warm water en een scheut schoonmaakazijn of Jif en onze Poetspad. Daarna goed nareinigen met schoon water.