Hebben jullie ook andere verf dan krijtverf zoals latex?

Wij zijn bekend als krijtverf specialist, eerst van Annie Sloan maar we hebben nu ook onze eigen Geluk in een Potje Krijtverf en heel veel andere soorten zoals:
Latex voor woonkamer, badkamer en keuken, in alle kleuren
Lak, mat, zijdeglans en hoogglans in allerlei soorten en kleuren
Betonstuc in heel veel kleuren
Oxide stuc
Roest stuc en verf
Glitterverf en lak
Gilding Wax
Metallic verf voor meubelen en muren
Magneetverf
Schoolbordverf
Betonlookverf
Sjablonen, stempels, transfers, tape, bakken, rollers schuurpapier, natuursponzen, kwasten, boeken, Saltwash, Venetiaanse Spanen en nog veel meer.

Welke kleuren hebben jullie?

Wij hebben een mengmachine en kunnen iedere kleur maken die je maar wilt. Van RAL, NCS, maar ook van bekende merken zoals Boss Paint, VT Wonen, Farrow and Ball, Little Greene, LAB Paint, Painting the Past, Flamant, Pure and Original, Flexa, Sikkens, Sigma, en meer. In alle soorten verf, goede kwaliteit en heel betaalbaar. Hoe kleurecht is dit? We hebben tot nu toe alleen maar heel tevreden klanten gehad dus beoordeel het zelf. Er zijn ook testpotjes beschikbaar. 

Hoe bewaar ik watergedragen verf? 

Omdat het kan bevriezen en verdampen raden we aan om je verf op kamertemperatuur te bewaren, Bewaar vochtige kwasten die net zijn uitgespoeld ook op een plek die niet koud is anders drogen ze niet. 

Kan krijtverf op alles hechten zonder schuren of gronden?

Ja, het enige dat je moet doen is goed schoonmaken. Bij voorkeur met warm water en schoonmaakazijn en een onze Poetspad. Zo ruw je gladde ondergronden ook wat op. Verf of laklagen die goed vast zitten laat je gewoon zitten. Krijtverf hecht op hout, steen, stof en leer, glas en de meeste kunststoffen

Kan krijtverf van Annie Sloan of Geluk in een Potje ook voor buiten gebruikt worden?

Dat kan inderdaad. Wanneer het alleen decoratief is kan je er voor kiezen om het verder niet af te werken. Het zal dan slijten maar krijtverf slijt op een leuke manier. Even bijwerken is natuurlijk zo gedaan. Wanneer je het goed wilt beschermen kan je ook kiezen voor een vernis voor buiten. Wax kan niet voor buiten gebruikt worden. Krijtverf van Annie Sloan is niet water bestendig maar wanneer je de verf eerst een week of twee laat uitharden dan kan het heel goed buiten voor decoratieve doeleinden. Onze Geluk in een Potje Krijtverf is van zichzelf al water en vuil bestendig. Maar zaken zoals tafels , vloeren etc, die zwaar belast worden raden we altijd aan om af te werken bij beide merken. 

Is krijtverf van Annie Sloan en Geluk in een Potje veilig?

Krijtverf is watergedragen en heel laag in VOC, geurarm en gewoon binnenshuis te gebruiken. Het is veilig voor mens en dier. 

Kan ik over krijtverf van Annie Sloan of Geluk in een Potje heen schilderen als het al gewaxt is?

Wanneer er gewaxt is kan je daar toch over heem schilderen. Wat we wel aanraden ivm een betere en duurzamere hechting is het reinigen met warm water en een schutje schoonmaakazijn en onze Poetspad

Kan Annie Sloan Chalkpaint ook in halve liters geleverd worden?

Helaas kan dat niet, we hebben wel onze eigen krijtverf van Geluk in een Potje in halve liters en liters. Met een liter krijtverf doe je ongveer 12 m2 in 1 laag en met een halve liter dus 6 m2. Je hebt in de meeste gevallen wel 2 lagen krijtverf nodig om de kleur optimaal te laten dekken maar ook vanwege een sterkere afwerking.  

Hoe lang moet krijtverf van Annie Sloan Chalkpaint of Geluk in een Potje Krijtverf drogen?

Op een gewone, niet gladde ondergrond moet je de krijtverf ongeveer een uurtje laten drogen, het hangt van de temperatuur af. Krijtverf droogt erg snel. Na 10 minuten kan je het al aanraken. Je kunt het ook testen, ga er gewoon weer overheen met je kwast en wat verf en als de eerste laag verf blijft zitten dan kan je verder schilderen. Schilder je er als het ware doorheen dan moet je langer wachten. Op gladde ondergronden raden we sowieso aan om langer te wachten. De krijtverf is dan wel droog maar nog niet goed genoeg gehecht, dat duurt langer op hele gladde ondergronden. We raden dan aan om er 6 uur tussen te laten. Werk pas af met wax of lak op de volgende dag.