Vintro No Seal Gebruiksinstructie

Vintro No Seal Chalk Paint is een revolutionaire meubelverf die binnen en buiten het huis kan worden gebruikt zonder dat er een afwerking met wax of lak is vereist. Het is een op water gebaseerde, niet-druipende, laag VOC, multifunctionele decoratieve verf. Het kan gebruikt worden op verschillende oppervlakken en ondergronden, zoals hout, metaal, metselwerk en stof, met minimale voorbereiding.


Het is duurzaam, eenmaal uitgehard is het product volledig wasbaar. De Vintro “No Seal” is het product om streeploos, efficiënt te kunnen werken. Als u snel een

meubel wilt opknappen dan is dit het juiste product. Tevens is de “No Seal” buitenshuis te gebruiken en behoeft geen afwerking met een wax of coating.


Vintro Chalk Paint is EN71-3-gecertificeerd - ook bekend als ‘speelgoedverfregelgeving veilig’. Dit betekent dat Vintro No Seal Chalk Paint veilig is voor kinderkamers en meubels.


Voorbereiding van het oppervlak:

Verwijder losse schilfers verf of vernis en geef uw project een goede reiniging met een milde zeepoplossing om stof of mogelijke vervuiling te verwijderen, laat het goed drogen. Als u niet zeker bent van de geschiedenis van het meubelstuk, veeg het dan af met een heldere spiritus op waterbasis, die alle vet of siliconen uit spuitlakken verwijdert.


Oppervlakken met een hoge glans, melamine of laminaatoppervlakken moeten licht worden geschuurd en schoongeveegd om de hechting van verf te bevorderen of een basislaag van Vintro Primer dient te worden aangebracht.


Onbehandelde houten oppervlakken of stenen hebben alleen een schone met milde, zeepachtige oplossing nodig om ervoor te zorgen dat het schoon is en laat het oppervlak drogen alvorens u begint met de werkzaamheden.


Verf aanbrengen

Open het blik en roer de verf goed tot het een homogene massa is. Voor een goede dekking en een mooie intense kleur zijn veelal 2 lagen verf nodig. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunt u de “No Seal” met water verdunnen. U krijgt een gladder eindresultaat door de verf iets verdunnen met water (maximaal 5%).


 Droogtijden

Laat de verf, afhankelijk van de ruimtetemperatuur en de vochtigheid,  2 tot 4 uur drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. De verf is stofdroog na 30 tot 60 minuten. De verf 24 uur tot 48 uur voorzichtig behandelen zodat het goed kan uitharden. Het is aanbevolen om deuren en laden voorzichtig te sluiten totdat volledige uitharding heeft plaatsgevonden.


Dekking

Een blik van 1 liter bedekt maximaal circa 19,5m2 - afhankelijk van de eigenschappen van het oppervlak, de kleur die wordt gebruikt en hoe dik het wordt aangebracht.


Kleuren

Vintro Luxury Paint bevat hoogwaardige pigmenten. U kunt de verf dan ook prima mengen voor nog meer prachtige kleuren. 


Toepassingen

Decoreren van meubels, glaswerk, metalen, kunststoffen, stoffen, leer, baksteen, steen etc etc.


Technische eigenschappen

Het product is gemakkelijk en snel aan te brengen, inclusief overhead, omdat het vrijwel niet druppelt. Het heeft uitstekende hechtingseigenschappen, droogt snel en heeft een uitzonderlijk lage VOC. 


Biologische eigenschappen

Vintro No Seal Chalk Paint is een niet-giftig, niet-gevaarlijk, milieuvriendelijk product dat op een ecologisch verantwoorde manier is vervaardigd. Dankzij de samenstelling is het vrijwel onschadelijk voor mens en milieu. Vintro-verven vallen in de laagst mogelijke eco-rating, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over ademhalingsproblemen of geur

omdat de producten vrijwel reukloos zijn.


Opslag

Bewaar blikken goed afgesloten op een koele maar vorstvrije plaats. Houdbaarheid: 24 maanden in originele verzegelde container vanaf de datum van levering.


Gezondheid & Veiligheid

Houd coatingmaterialen buiten het bereik van kinderen. Lees voor gebruik altijd de informatie op het blik. Zorg voor maximale ventilatie tijdens het aanbrengen en drogen.


Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad van het product voor meer informatie.

VOC richtlijn EU-grenswaarde voor dit product: (cat A / a): 30 g / l (2010) Dit product bevat max. 30 g / l VOC getint.


Lokale productie

De Vintro verven worden vervaardigd in Engeland. We zoeken actief naar leveranciers die op een ecologisch duurzame en milieuvriendelijke manier produceren. Grondstoffen worden zoveel als mogelijk van lokale leveranciers betrokken. We streven naar duurzame productie, het minimaliseren van vervuiling en het minimaliseren van ons energie- en waterverbruik.


De informatie op dit informatieblad geldt alleen als richtlijn. Advies wordt te goeder trouw en naar ons beste weten gegeven, maar aangezien het aanvraagproces, de kwaliteit van de ondergrond en de omstandigheden op de locatie buiten onze controle liggen, kunnen de vermelde cijfers variëren en kan er geen aansprakelijkheid worden aanvaard op basis van de verstrekte informatie. 


Lees vóór gebruik altijd de relevante informatiebladen en

veiligheidsinformatiebladen en test eerst in een klein gebied of neem vóór gebruik contact op met Vintro Benelux.