Vintro No Seal Gebruiksinstructie

Met onze nieuwe lijn van Vintro Luxury Paint in de No Seal versie bieden we in totaal 110 mooie kleuren in krijtverf. Deze verf heeft alle gemakken van krijtverf zoals Annie Sloan, niet schuren of gronden. Maar deze verf hoef je ook niet te waxen.  Het is een revolutionaire krijtverf die binnen en zelfs buiten het huis kan worden. Deze veilige,watergedragen verf kan aangebracht  op  hout, metaal, metselwerk en stof, met minimale voorbereiding.


De No Seal is duurzaam en eenmaal uitgehard is het product volledig afwasbaar. Wat ons opvalt is dat je met deze verf streeploos, en heel efficiënt  kunt werken. De dekking is ook buitengewoon goed. De sterkte van deze verf kan je vergelijken met de sterkte van krijtverf die met wax is behandeld. Voor tafelbladen en vloeren etc, raden we  de Vloervernis van Polyvine aan in zijdeglans of mat. Zie ook onze Vloeren en trappen instructies.


Vintro Chalk Paint is EN71-3-gecertificeerd - ook wel beter bekend als ‘speelgoedverfregelgeving veilig’. Dit betekent dat Vintro No Seal Chalk Paint veilig is voor kinderkamers en meubels.


Voorbereiding :

Verwijder losse verf of vernisdeeltjes  en reinig het oppervlak met onze alles reiniger van Marcel's Green Soap of een andere milde allesreinige en laat het goed drogen. Wanneer het oppervlak vettig is veeg het dan af met een heldere spiritus op waterbasis,


Oppervlakken met een hoge glans, melamine of laminaatoppervlakken moeten licht worden geschuurd en schoongeveegd om de hechting van verf te bevorderen of een basislaag van Vintro Primer dient te worden aangebracht.


Onbehandelde houten oppervlakken of stenen hebben alleen een schone met milde, zeepachtige oplossing nodig om ervoor te zorgen dat het schoon is en laat het oppervlak drogen alvorens u begint met de werkzaamheden.


Verf aanbrengen

Open het blik en roer de verf goed tot het een homogene massa is. Voor een goede dekking en een mooie intense kleur zijn veelal 2 lagen verf nodig. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunt u de “No Seal” met water verdunnen. U krijgt een gladder eindresultaat door de verf iets verdunnen met water (maximaal 5%).


 Droogtijden

Laat de verf, afhankelijk van de ruimtetemperatuur en de vochtigheid,  2 tot 4 uur drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. De verf is stofdroog na 30 tot 60 minuten. De verf 24 uur tot 48 uur voorzichtig behandelen zodat het goed kan uitharden. Het is aanbevolen om deuren en laden voorzichtig te sluiten totdat volledige uitharding heeft plaatsgevonden.


Dekking

Een blik van 1 liter bedekt maximaal circa 19,5m2 - afhankelijk van de eigenschappen van het oppervlak, de kleur die wordt gebruikt en hoe dik het wordt aangebracht.


Kleuren

Vintro Luxury Paint bevat hoogwaardige pigmenten. U kunt de verf dan ook prima mengen voor nog meer prachtige kleuren. 


Toepassingen

Decoreren van meubels, glaswerk, metalen, kunststoffen, stoffen, leer, baksteen, steen etc etc.


Technische eigenschappen

Het product is gemakkelijk en snel aan te brengen, inclusief overhead, omdat het vrijwel niet druppelt. Het heeft uitstekende hechtingseigenschappen, droogt snel en heeft een uitzonderlijk lage VOC. 


Biologische eigenschappen

Vintro No Seal Chalk Paint is een niet-giftig, niet-gevaarlijk, milieuvriendelijk product dat op een ecologisch verantwoorde manier is vervaardigd. Dankzij de samenstelling is het vrijwel onschadelijk voor mens en milieu. Vintro-verven vallen in de laagst mogelijke eco-rating, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over ademhalingsproblemen of geur

omdat de producten vrijwel reukloos zijn.


Opslag

Bewaar blikken goed afgesloten op een koele maar vorstvrije plaats. Houdbaarheid: 24 maanden in originele verzegelde container vanaf de datum van levering.


Gezondheid & Veiligheid

Houd coatingmaterialen buiten het bereik van kinderen. Lees voor gebruik altijd de informatie op het blik. Zorg voor maximale ventilatie tijdens het aanbrengen en drogen.


Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad van het product voor meer informatie.

VOC richtlijn EU-grenswaarde voor dit product: (cat A / a): 30 g / l (2010) Dit product bevat max. 30 g / l VOC getint.


Lokale productie

De Vintro verven worden vervaardigd in Engeland. We zoeken actief naar leveranciers die op een ecologisch duurzame en milieuvriendelijke manier produceren. Grondstoffen worden zoveel als mogelijk van lokale leveranciers betrokken. We streven naar duurzame productie, het minimaliseren van vervuiling en het minimaliseren van ons energie- en waterverbruik.


De informatie op dit informatieblad geldt alleen als richtlijn. Advies wordt te goeder trouw en naar ons beste weten gegeven, maar aangezien het aanvraagproces, de kwaliteit van de ondergrond en de omstandigheden op de locatie buiten onze controle liggen, kunnen de vermelde cijfers variëren en kan er geen aansprakelijkheid worden aanvaard op basis van de verstrekte informatie. 


Lees vóór gebruik altijd de relevante informatiebladen en

veiligheidsinformatiebladen en test eerst in een klein gebied of neem vóór gebruik contact op met Vintro Benelux.