Vintro No Seal Krijtverf - Chalk Paint

Vintro krijtverf op de trap en de muur bij Geluk in een Potje
Keuken geschilderd met Vintro krijtverf

Vintro Luxury Paints

Met de No Seal Krijtverf van Vintro kan iederéén, ervaren of niet ervaren,
mooi strak schilderwerk afleveren. Deze verf schildert erg fijn en heeft een zeer goede dekking. 

Mat of zijdeglans?
Deze kwaliteitsverf geeft een sfeervolle egaal matte uitstraling.

Voor een stijlvolle zijdeglans uitstraling, kun je snel en gemakkelijk de vloeibare zijdeglans Polyvine Was-Cire over de krijtverf met een doekje of een (vernis) kwast aanbrengen. De Polyvine was-vernis is verkrijgbaar in onze winkel en de webshop. De was-vernis voorziet in een sterke kras- en hittebestendige afwerking.

Afwasbare Muurverf - Meubelverf
De No Seal krijtverf van Vintro geeft een afwasbare, sfeervolle egaal matte afwerking voor op de muur, meubels en (woon-)accessoires zonder dat afwerking met een vernis of was is benodigd.

In combinatie met de Polyvine was-vernis of onze lakken verkrijg je een sfeervolle maar ook duurzame slijtvaste, vlek- en hittebestendige afwerking voor tafelbladen, keukenkastjes, trappen en vloeren

Hecht op:

- hout
- steen
- leer en stof
- metaal
-glas
- kunststoffen
(niet de "vettige" zoals tupperware)

Kleuren
Vintro Luxury Paint No Seal is hoog gepigmenteerd, waar verf uit Engeland om bekend staat. Je kunt de kleuren dan ook uitstekend met elkaar mengen voor nog meer prachtige tinten. Maar bedenk dat je dit ook met de Polyvine vloeibare kleurpigmenten (in de webshop) kunt doen. Een kleur bijvoorbeeld lichter maken kan met de witte Polyvine kleurpigment.

Veilig voor kinderkamers

Vintro Chalk Paint is EN71-3-gecertificeerd, ook wel beter bekend als ‘speelgoedverfregelgeving veilig’. Dit betekent dat Vintro No Seal Chalk Paint veilig is voor kinderkamers en -meubels.

Afwasbaar
De No Seal krijtverf is duurzaam en eenmaal uitgehard is het product afwasbaar zonder dat er een vernis of was over de No Seal krijtverf is aangebracht.

Gemak
In basis hoef je niet te schuren en te gronden. Bij gladde en glanzende oppervlakken raden wij wel aan om het werk eerst wat op te ruwen: ontvetten met warm water, een scheut schoonmaakazijn met de herbruikbare Poets Pad is in de meeste gevallen voldoende. Voor meer informatie over de verwerking zie ook: Klaar in 2 - 3 stappen!


Bij hele gladde (glanzende) oppervlakken zoals bijvoorbeeld melamine of laminaatoppervlakken doe je er goed aan om het iets op te schuren voor een goede hechting. De universele Seastone Primer of de Blanke Polyvine lak in zijdeglans kan dan ook uitkomst bieden.


Verdunnen van de verf?

Open het blik en roer de verf goed tot het een homogene massa is.  Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je de “No Seal” met water verdunnen. Je krijgt een nog strakker eindresultaat door de verf iets verdunnen met water (maximaal 5%).


 Droogtijden

Laat de verf, afhankelijk van de ruimtetemperatuur en de vochtigheid,  2 tot 4 uur drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. De verf is stofdroog na 30 tot 60 minuten. De verf 48 uur voorzichtig behandelen zodat het goed kan uitharden. Het is aanbevolen om deuren en laden voorzichtig te sluiten totdat volledige uitharding heeft plaatsgevonden.


Dekking

Voor een goede dekking en een mooie intense kleur zijn veelal 2 lagen verf nodig. 1 liter bedekt tot maximaal circa 19,5m2 - afhankelijk van de eigenschappen van het oppervlak, de kleur die wordt gebruikt en hoe dik het wordt aangebracht.


Technische eigenschappen

Het product is gemakkelijk en snel aan te brengen, inclusief overhead, omdat het vrijwel niet druppelt. Het heeft uitstekende hechtingseigenschappen, droogt snel en heeft een uitzonderlijk lage VOC. 


Biologische eigenschappen

Vintro No Seal Chalk Paint is een niet-giftig, niet-gevaarlijk, milieuvriendelijk product dat op een ecologisch verantwoorde manier is vervaardigd. Dankzij de samenstelling is het vrijwel onschadelijk voor mens en milieu. Vintro-verven vallen in de laagst mogelijke eco-rating, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over ademhalingsproblemen of geur omdat de producten vrijwel reukloos zijn.


Opslag

Bewaar blikken goed afgesloten op een koele maar vorstvrije plaats. Houdbaarheid: 24 maanden in originele verzegelde container vanaf de datum van levering.


Gezondheid & Veiligheid

Houd coatingmaterialen buiten het bereik van kinderen. Lees voor gebruik altijd de informatie op het blik. Zorg voor maximale ventilatie tijdens het aanbrengen en drogen.


Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad van het product voor meer informatie.

VOC richtlijn EU-grenswaarde voor dit product: (cat A / a): 30 g / l (2010) Dit product bevat max. 30 g / l VOC getint.


Lokale productie

De Vintro verven worden vervaardigd in Engeland. Vintro zoekt actief naar leveranciers die op een ecologisch duurzame en milieuvriendelijke manier produceren. Grondstoffen worden zoveel als mogelijk van lokale leveranciers betrokken. We streven naar duurzame productie, het minimaliseren van vervuiling en het minimaliseren van ons energie- en waterverbruik.


De informatie op dit informatieblad geldt alleen als richtlijn. Advies wordt te goeder trouw en naar ons beste weten gegeven, maar aangezien het aanvraagproces, de kwaliteit van de ondergrond en de omstandigheden op de locatie buiten onze controle liggen, kunnen de vermelde cijfers variëren en kan er geen aansprakelijkheid worden aanvaard op basis van de verstrekte informatie. 


Lees vóór gebruik altijd de relevante informatiebladen en

veiligheidsinformatiebladen en test eerst in een klein gebied of neem vóór gebruik contact op met Vintro Benelux.

Muur geschilderd met de Vintro krijtverf in de kleur Sunflower
Muur geschilderd met Vintro krijtverf in de kleur Brooklands en Champagne Waltz
De muur en stoel geschilderd met krijtverf van Vintro Antraciet grijs Midnight