SeaStone Betonlook Paint 1 liter

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Met deze fijne kwalitatief hoogwaardige betonlook effect verf van SeaStone kun je zelf een uiterst realistische betonlook realiseren in verschillende kleuren. De verf is gemakkelijk verwerkbaar in 1 of 2 lagen afhankelijk van de gewenste uitstraling. De dekking van dit product is ongeëvenaard en je kunt het aanbrengen net zo makkelijk als dat je dat van een muurverf gewent bent. 

Met 1 liter kun je 10 tot 12 m² 2-laags aanbrengen.  


Productinformatie

SeaStone BetonLook Paint is een innovatieve, decoratieve verf op waterbasis met een laag VOS-gehalte. Het is een kant en klaar systeem welke gemakkelijk te verwerken is met een kwast en/of spatel. De Betonlook Paint is van zichzelf water resistent maar door de porositeit kan het wenselijk zijn om het af te werken met een transparante wax, een vernis/lak of een impregneer (de Imprex).

Varianten

Created with Sketch.

De verf is verkrijgbaar in diverse mooie standaard kleuren. Wil je een specifieke RAL of NCS kleur? Dat is ook mogelijk. Neem even contact met ons op via de telefoon of email.

Toepassingen

Created with Sketch.

De betonlook verf is geschikt voor op de muur, op de trap en op de vloer. Voor de natte cel en de vloer in de badkamer raden wij de SeaStone Microcement aan en niet de betonlookverf. Het kan ook over tegels. Wel eerst de SeaStone hechtprimer aanbrengen. Je bereikt wel een meer realistische betonlook wanneer de tegels zijn geëgaliseerd. 

Instructies

Created with Sketch.

De dekkingskracht is erg goed. Met 1 liter kun je 10 tot 12 m² 2-laags aanbrengen.  

Zie hieronder voor de werkinstructie SeaStone Betonlook Paint.

Werkinstructie voor de SeaStone Betonlook Verf

De voorbereiding
De ondergrond dient schoon en droog te zijn. Ontvetten gaat prima met water en schoonmaakazijn met een schuursponsje. Verwijder hierna de residuen met een doek en schoon water.


Wanneer je St. Marc of andere ontvetters gebruikt, is het extra belangrijk dat je de ondergrond goed met schoon water. Achtergebleven weekmakers in schoonmaak producten zijn niet goed voor de hechting.

Glanzende en gladde ondergronden licht opschuren. Bij objecten die nogal worden belast zoals een eettafel of een trap, raden wij aan om eerst te gronden. Wij raden de primer van SeaStone aan of gebruik de zijdeglans Blanke Lak van Polyvine. 

 

Stap 1 De eerste laag aanbrengen  

De betoneffect verf is romig en vloeiend. Bij de Vintro Concrete Effect Paint is de betonlook verf bij aanvang donkerder en krijgt het de gewenste kleur als het droog is. Breng de betonlook verf aan met een blokkwast, volledig dekkend. Bewerk het werk desgewenst met een Venetiaanse spatel. Met de spatel kun je de eerste laag strakker/egaler maken.

Stap 2: de 2de laag aanbrengen

Je kunt de 1ste laag volledig laten drogen of kies ervoor om de 2de laag op te zetten nog vóórdat de 1ste laag geheel droog is. Dit laatste noemen we nat in nat werken. Door nat in nat te werken kun je een vlakker eindresultaat creëren met meer of minder schaduwwerking. 

De tweede laag bepaald in grote mate de uitstraling van je betonlook. Je kunt meer of minder structuur aanbrengen en meer of minder schaduwwerking maken. Hoe meer vegen met de kwast en/of Venetiaanse spatel, hoe meer schaduwwerking. Hoe meer wat dikker en onregelmatig
 aangebrachte plekken, hoe meer structuur. Je kunt de verf ook met een paletmes aanbrengen en bewerken voor meer structuur en schaduweffecten. Wanneer je tevreden bent laat je het drogen. 

Nat in nat werken, een uitleg: De plekken in de 1ste laag die wat dikker zijn aangebracht, zijn nog niet helemaal droog. Terwijl de betonlook verf dus nog niet helemaal droog is, breng je de tweede laag aan. De 2de laag breng je aan met een blokkwast en/of een Venetiaanse spatel. 


Stap 3 Extra schaduwwerking creëren

 Wanneer de 2de laag betonverf droog is, kun je de schaduwwerking extra accentueren.  Dit doe je door met een fijn schuurpapier (220-240) ronde draaibewegingen maken over het werk. 


Stap 4 De afwerking
Stap 4 De afwerking
De Vintro en SeaStone betonverf is van zichzelf water resistent maar het is wel enigszins poreus. Voor een goede vlek-en krasbestendigheid kun je de betonlook verf op verschillende manieren afwerken:

1. Met een transparante wax: deze kun je opbrengen met een stevige (wax) kwast of de Venetiaanse spatel. De wax accentueert de schaduwwerking. Wanneer je de wax met de spatel aanbrengt dan kun je verkrijg je hier en daar een fraaie zachte zijdeglans. Tip: je kunt de transparante wax mengen met de metallic kleurpasta's van SeaStone. Hiermee kun je over de betonlook koper, zilver, goud of bronseffecten aanbrengen.

2. Met een vernis/lak: meestal wordt er voor een matte lak gekozen maar een zijdeglans of hoogglans is natuurlijk ook mogelijk. Voor op de muur is een 1 component lak prima zoals de Wall Coating van SeaStone of de Decorateursvernis, Blanke lak, Wascire van Polyvine. Tip: je kunt de watergedragen lak mengen met de metallic kleurpasta's van SeaStone. Hiermee kun je over de betonlook koper, zilver, goud of bronseffecten aanbrengen.

Een betonlook trap, keukenkastje of tafel ondervindt een zwaardere belasting dan een muur in bijvoorbeeld de woonkamer.  Voor deze toepassingen is een 1 component zijdeglans vernis product van Polyvine, Annie Sloan of Vintro een prima oplossing. Wanneer je liever een matte lak afwerking wilt dan denken we eerder aan de 2 componenten lak van SeaStone. Een 1 component matte lak, van welk merk ook, kan wat betreft slijtvastheid en vlekbestendigheid tekort komen.