SeaStone Betonlookverf

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Met deze fijne kwalitatief hoogwaardige betonlook effect verf van SeaStone kun je zelf een uiterst realistische betonlook realiseren in verschillende kleuren. De verf is gemakkelijk verwerkbaar in 1 of 2 lagen afhankelijk van de gewenste uitstraling. De dekking van dit product is ongeëvenaard en je kunt het aanbrengen net zo makkelijk als dat je dat van een muurverf gewent bent. 

Met 1 liter kun je 10 tot 12 m² 2-laags aanbrengen.  


Bestellen bij Geluk in een Potje 

Productinformatie

SeaStone BetonLook Paint is een innovatieve, decoratieve verf op waterbasis met een laag VOS-gehalte. Het is een kant en klaar systeem welke gemakkelijk te verwerken is met een kwast en/of spatel. De Betonlook Paint is van zichzelf water resistent maar door de porositeit kan het wenselijk zijn om het af te werken met een transparante wax, een vernis/lak of een impregneer (de Imprex).

Varianten

Created with Sketch.
Betonlookverf in de woonkamer

De verf is verkrijgbaar in diverse mooie standaard kleuren. Wil je een specifieke RAL of NCS kleur? Dat is ook mogelijk. Neem even contact met ons op via de telefoon of email.

Toepassingen

Created with Sketch.
Betonlookverf in de keuken

De betonlook verf is geschikt voor op de muur, op de trap en op de vloer. Voor de natte cel en de vloer in de badkamer raden wij de SeaStone Microcement aan en niet de betonlookverf. Het kan ook over tegels. Wel eerst de SeaStone hechtprimer aanbrengen. Je bereikt wel een meer realistische betonlook wanneer de tegels zijn geëgaliseerd. 

Instructies

Created with Sketch.
Betonlookverf in de badkamer

De dekkingskracht is erg goed. Met 1 liter kun je 10 tot 12 m² 2-laags aanbrengen.  

Zie hieronder voor de werkinstructie SeaStone Betonlook Paint.

Betonlookverf op de muur in de woonkamer
Betonlookverf op de muur boven het aanrecht
Betonlookverf op de muur in de slaapkamer

Werkinstructie voor de SeaStone Betonlook Verf

De voorbereiding
De ondergrond dient schoon en droog te zijn. Ontvetten gaat prima met water en schoonmaakazijn bij voorkeur met een herbruikbaar schuurpadje. Verwijder hierna de residuen met een doek en schoon water.


Wanneer je St. Marc of andere ontvetters gebruikt, is het extra belangrijk dat je de ondergrond goed met schoon water na reinigt. Achtergebleven weekmakers in schoonmaak producten zijn niet goed voor de hechting.

Glanzende en gladde ondergronden licht opschuren, vaak is reinigen met ons schuurpadje al voldoende. Bij objecten die nogal worden belast zoals een eettafel of een trap, raden wij aan om eerst te gronden. Wij raden de primer van SeaStone aan of gebruik de zijdeglans Blanke Lak van Polyvine. Deze blanke lak is geschikt als transparante primer maar ook als zijdeglans afwerking. 

 

Stap 1 De eerste laag aanbrengen  

De betoneffect verf is romig en vloeiend. Breng de eerste laag betonlook verf aan met een (blok-)kwast en/of Venetiaanse spatel, volledig dekkend. Met de spatel kun je de eerste laag eventueel nog wat strakker/egaler maken. Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van het beoogde resultaat. Wil je een robuuste betonlook uitstraling dan kun je daar in de eerste laag juist al mee beginnen door met de kwast en/of spatel structuur aan te brengen door de verf hier en daar dikker op te zetten.

Stap 2: de 2de laag aanbrengen

Je kunt de 1ste laag volledig laten drogen of kies ervoor om de 2de laag op te zetten nog vóórdat de 1ste laag geheel droog is. Dit laatste noemen we nat in nat werken. Door nat in nat te werken kun je een vlakker eindresultaat creëren met meer of minder schaduwwerking. Een glad oppervlak is wat praktischer om schoon te houden.

De tweede laag bepaald in grote mate de uitstraling van de betonlook. Je kunt meer of minder structuur aanbrengen en meer of minder schaduwwerking maken. Hoe meer vegen met de kwast en/of Venetiaanse spatel, hoe meer schaduwwerking. Hoe meer wat dikker en onregelmatig
 aangebrachte plekken, hoe meer structuur. Je kunt de verf ook met een paletmes aanbrengen en bewerken voor meer structuur en schaduweffecten. Wanneer je tevreden bent laat je het drogen.

Nat in nat werken, een uitleg:
Wanneer de 1 ste laag is ingedroogd, met uitzondering van de plekken die wat dikker zijn aangebracht, heb je de mogelijkheid om de 2de laag aan te brengen. Dit noemen we nat in nat werken.  De betonlook verf is dan nog niet helemáál droog voordat de tweede laag wordt opgezet. De 2de laag breng je aan met een kwast en/of een Venetiaanse spatel. 


Stap 3 Extra schaduwwerking creëren

 Wanneer de 2de laag betonverf droog is, kun je de schaduwwerking extra accentueren.  Dit doe je door met een fijn schuurpapier (220-240) ronde draaibewegingen maken over het werk. Je kunt ook prima een excentrische schuurmachine gebruiken. Hierdoor worden de schaduwen die zo karakteristiek zijn voor voor een realistische betonlook extra zichtbaar. 


Stap 4 De afwerking
De SeaStone betoneffect verf is van zichzelf water resistent maar is wel enigszins absorberend. Je kunt er daarom voor kiezen om de betonlook af te werken voor een goede vlekbestendigheid en krasbestendigheid.

Afwerking met een transparante wax: 
De Clear Wax van Annie Sloan of Vintro kun je opbrengen met een stevige (wax) kwast. Stukje voor stukje (bijvoorbeeld 50 cm bij 50 cm) breng je de wax aan. Direct daarna, de wax is nog nat, wrijf je met een niet pluizende doek (bijvoorbeeld een oude theedoek) de wax uit waarbij het teveel aan wax door de doek wordt opgenomen. 

De wax accentueert de schaduwwerking. De wax maakt de betonlook een tint donkerder. 

Afwerking met een Venetiaanse spatel
Wanneer je de wax met de spatel aanbrengt, in plaats van de stevige kwast en een doek, krijg je hier en daar een subtiele zijdeglans. Breng wat wax aan op het werk en houd de spatel een beetje schuin. Vervolgens spatel je de wax met een stevige druk op het werk. 

Tip: je kunt de Clear Wax mengen met de metallic kleurpigment pasta's van SeaStone. Hiermee kun je over de betonlook pra;chtige koper, zilver, goud of bronseffecten aanbrengen.

Afwerking met vernis/lak: 
Meestal wordt er voor een matte lak gekozen maar een zijdeglans of hoogglans is natuurlijk ook mogelijk. Voor op de muur is een 1 component lak prima zoals de Wall Coating van SeaStone of de lakken van Annie Sloan of Polyvine. 

Tip: je kunt de watergedragen vernis/lak mengen met de metallic kleurpigment pasta's van SeaStone. Hiermee kun je over de betonlook mooie koper, zilver, goud of bronseffecten aanbrengen.

Een trap of een eettafel wordt zwaarder belast dan bijvoorbeeld een muur in de woonkamer.  Voor situaties waarbij er sprake is van een zwaardere belasting  is een 1 component zijdeglans vernis product van Annie Sloan of Polyvine over het algemeen een prima oplossing. 
Een zijdeglans 1 component lak voldoet in veel gevallen aan de benodigde slijtvastheid en vlekbestendigheid.

Wanneer je een matte afwerking wenst, voor een ondergrond die zwaarder belast wordt, dan is de 2 componenten matte lak van SeaStone aan te bevelen. Een 1 component matte lak, van welk merk ook, kan wat betreft slijtvastheid en vlekbestendigheid tekort komen.