SeaStone Microcement Beton ciré stuc - Fino

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

SeaStone Microcement betonciré staat voor premium kwaliteit en een sfeervolle en moderne betonlook.

De fino variant heeft een fijne structuur voor een glad resultaat. De microcement stuc is ook in de webshop verkrijgbaar in de medium variant. Dit geeft een wat meer robuuste uitstraling. 

Kies uit één van de trendy standaard kleuren. Bovendien is de microcement in iedere RAL en NCS kleur verkrijgbaar: geef dan je bestelling telefonisch of via de mail of app aan ons door met vermelding van de gewenste kleurcode. 

Met een emmer van 5 kg Medium Microcement kun je een oppervlak van 5 m2 2-laags opbrengen (met 5 kg Fino microcement kun je 7 m2 2-laags aanbrengen).

Lees dit vóór het bestellen aub 

Productinformatie

SeaStone Microcement Beton ciré is milieuvriendelijk, gebruikersvriendelijk en duurzaam. 

Het is een cement gebonden product (niet kalk-gebonden) en is daarom van zichzelf water resistent. 

De SeaStone betonciré is buigzaam maar toch knetterhard en slijtvast. Door deze buigzaamheid zal het product door temperatuur-verschillen uit zichzelf nooit scheuren.

Varianten

Created with Sketch.
Betonlook SeaStone beton ciré tafelblad

De SeaStone Fino Microcement is leverbaar in handzame emmers van 5 kg (5 m2 2-laags).

We hebben mooie trendy standaard kleuren in het assortiment. Bovendien is iedere RAL en NCS kleur is op bestelling verkrijgbaar.

De Fino Microcement variant heeft een fijne structuur voor een elegante look. De Microcement in de Medium variant heeft een klein korreltje in de stuc voor een enigszins stoerdere uitstraling.

Tip:
Het is ook mogelijk om de eerste laag met de Microcement Medium op te zetten en de tweede laag met de Fino variant. Je kunt bovendien voor de eerste laag een (iets) andere kleur kiezen dan voor de tweede laag SeaStone Microcement. 

Toepassingen

Created with Sketch.

Vloer:
Het materiaal is goed bestand tegen intensieve beloping, heeft een grote slijtvastheid, een hoge mechanische weerstand en is krasvast. 

Badkamer:
In badkamers en natte ruimtes komen de kwaliteiten van SeaStone microcement echt tot hun recht. Microcement is waterdicht, kan op verschillende oppervlakken worden aangebracht en je hebt geen voegen of voeglijnen. Hierdoor is het super hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken.

Keuken:
Gebruik de SeaStone Microcement om een ​​strak en opvallend werkblad of eiland te creëren. Qua design heeft beton het vermogen om er fantastisch uit te zien in zowel strakke, moderne keukens als in meer traditionele keukens.

Meubel:
Maak van je meubel een stoere en stijlvolle blikvanger. Denk bijvoorbeeld aan de eettafel of een moderne strakke lage wandkast in de woonkamer,

Algemene werkwijze

Created with Sketch.
Betonlook SeaStone beton ciré inloopdouche

De SeaStone Microcement is een 2 laags systeem welke je met een Venetiaanse spatel kunt aanbrengen. Het product is licht van gewicht en is bijzonder gemakkelijk verwerkbaar. 

Stap 1, primen:
Breng eerst de universele SeaStone Hechtprimer aan (raadpleeg de instructies).

Stap 2, de verwerking:
De eerste laag Microcement dekkend opzetten met de Venetiaanse spatel. 

Op de muur: laat het minimaal 3 uur drogen. Je kunt de eerste laag eventueel schuren met een excentrische boormachine met korrel 110-120. Op de muur is nat-in-nat werken ook een mogelijkheid waardoor je een strak/vlak resultaat krijgt (wij informeren je graag hierover). 

Op de vloer: laat het product minimaal 12 uur drogen. Je kunt de eerste laag eventueel schuren met een excentrische boormachine met korrel 100-120. De noodzaak hiervan hangt af van hoe strak je de eerste laag hebt opgezet, het gewenste eindresultaat en de toepassing: Voor bijvoorbeeld een aanrechtblad, een vloer, trap, de natte cel, is het wel zo praktisch dat het werk strak/vlak is in verband met het schoonhouden ervan. 

Breng de 2de laag glad en volledig dekkend op of creëer juist meer structuur, al dan niet volledig dekkend. Des te meer slagen je maakt met de spatel, des te meer schaduwwerking er ontstaat.

Om de schaduwwerking en de structuur extra te accentueren is het raadzaam om de 2de laag te schuren met een excentrische schuurmachine met korrel 80 - 120.

Stap 3, de afwerking:
Afhankelijk van de toepassing kun je kiezen hoe en of je de SeaStone Microcement gaat afwerken:

1. afwerking met de SeaStone 2-comp. PU lak: Vloeren, de natte cel (doucheruimte), het aanrechtblad, de trap, de muur boven het aanrecht, de eettafel, de buitengevel van de woning. Lees de instructies.
2. afwerking met de SeaStone Wall Coating: voor oppervlakken die niet zwaar belast worden zoals de muur in de woonkamer, slaapkamer en de gang, muren in de badkamer (niet zijnde de natte cel). Lees de instructies.
3. afwerking met de SeaStone Imprex (impregneer product): in principe geschikt voor alle oppervlakken m.u.v. vloeren (raadpleeg ons voor advies svp). Met een lak wordt de betonlook een tint donkerder. Dit is met de Imprex niet het geval. De Imprex verandert de uitstraling van je werk in het geheel niet. SeaStone Imprex is uitstekend geschikt voor de afwerking van de muren in de doucheruimte (in de natte cel) en op de buitengevel van de woning. Lees de instructies.
4. niet afwerken: je kunt er eventueel voor kiezen om de Microcement niet af te werken (geldt niet voor vloeren, de natte cel en buitenshuis). Houd er wel rekening mee dat het oppervlak vocht kan absorberen waardoor de Microcement zonder afwerking niet vlekbestendig is.