Vintro Betonlookverf

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Met de Concrete Effect Paint van Vintro kun je verrassend makkelijk zelf betonlook maken. Dit product heeft een goede dekking en het schildert zo gemakkelijk als bijvoorbeeld een muurverf. 

De betonlook verf van Vintro is verkrijgbaar in 2,5 liter blikken in 4 kleuren:
Flint (grijs) 
Slate (een iets vergrijst blauw)
Travertine (een beige tint)
Chalk (een vergrijsde wit)

2,5 liter Concrete Paint heeft een dekking van 10 tot 20 m². 

Videopresentatie met Vintro Betonlookverf

Productinformatie


De Concrete Effect Paint is geschikt voor op de muur, in de keuken en de badkamer (niet de natte cel) en op de trap. Verder is de Concrete Effect Paint uitstekend voor op meubels. Denk bijvoorbeeld aan een moderne betonlook eettafel.

Varianten

Created with Sketch.
Betonlook verf van Vintro op de muur in de woonkamer in de kleur grijs

De betonlook verf van Vintro is verkrijgbaar in 2,5 liter blikken in 4 kleuren:

Flint (grijs) 
Slate (een iets vergrijst blauw)
Travertine (een beige tint)
Chalk (een vergrijsde wit)

Productkenmerken

Created with Sketch.
Betonlookverf op de muur van de badkamer in de kleur grijs

In deze betoneffect verf zijn harsen verwerkt waarmee je een duurzame en sterke afwerking krijgt. 

2,5 liter Concrete Paint heeft een dekking van 10 tot 20 m². 

De Betonlookverf van Vintro heeft een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding. 

Vintro Concrete Effect Paint is EN71-3 gecertificeerd - ook bekend als ‘speelgoedverf reguleringsveilig’. Dit betekent dat het volkomen veilig is voor kinderkamers en meubels.

De Vintro betonlook verf is in basis waterresistent maar door de poreuze structuur kan afwerking met een transparante wax of lak wenselijk zijn.

Werkwijze

Created with Sketch.
Betonlookverf in de slaapkamer in de kleur blauw

De reukloze verf schildert erg fijn en gemakkelijk. Eerst breng je een dekkende laag aan met een roller, blokkwast en/of venetiaanse spaan.  Daarna zet je eenvoudig met een blokkwast, en/of een Venetiaanse spaan een tweede laag op voor de gewenste schaduwwerking en structuur. Zie hieronder voor meer informatie over de werkwijze.

Schouwmuur met Travertine

Muur van de slaapkamer in Flint

Muur van de slaapkamer in Slate

Werkwijze Vintro Betonlook Verf

De voorbereiding
De ondergrond dient schoon en droog te zijn. Ontvetten gaat prima met water en schoonmaakazijn met een schuursponsje. Wij hebben hiervoor een fijne schuurpad welke je kunt hergebruiken. Verwijder hierna de residuen met een doek en schoon water.


Wanneer je St. Marc of andere ontvetters gebruikt, is het extra belangrijk dat je de ondergrond goed met schoon water. Achtergebleven weekmakers in schoonmaak producten zijn niet goed voor de hechting.

Glanzende en gladde ondergronden licht opschuren. Bij objecten die nogal worden belast zoals een eettafel of een trap, raden wij aan om eerst te gronden. Wij raden de primer van SeaStone aan of gebruik de zijdeglans Blanke Lak van Polyvine. 

 

Stap 1 De eerste laag aanbrengen  

De betoneffect verf is romig en vloeiend. Bij de Vintro Concrete Effect Paint is de betonlook verf bij aanvang donkerder en krijgt het de gewenste kleur als het droog is. Breng de betonlook verf aan met een blokkwast, volledig dekkend. Bewerk het werk desgewenst met een Venetiaanse spatel. Met de spatel kun je de eerste laag strakker/egaler maken.

Stap 2: de 2de laag aanbrengen

Je kunt de 1ste laag volledig laten drogen of kies ervoor om de 2de laag op te zetten nog vóórdat de 1ste laag geheel droog is. Dit laatste noemen we nat in nat werken. Door nat in nat te werken kun je een vlakker eindresultaat creëren met meer of minder schaduwwerking. 

De tweede laag bepaald in grote mate de uitstraling van je betonlook. Je kunt meer of minder structuur aanbrengen en meer of minder schaduwwerking maken. Hoe meer vegen met de kwast en/of Venetiaanse spatel, hoe meer schaduwwerking. Hoe meer wat dikker en onregelmatig
 aangebrachte plekken, hoe meer structuur. Je kunt de verf ook met een paletmes aanbrengen en bewerken voor meer structuur en schaduweffecten. Wanneer je tevreden bent laat je het drogen. 

Nat in nat werken, een uitleg: De plekken in de 1ste laag die wat dikker zijn aangebracht, zijn nog niet helemaal droog. Terwijl de betonlook verf dus nog niet helemaal droog is, breng je de tweede laag aan. De 2de laag breng je aan met een blokkwast en/of een Venetiaanse spatel. 


Stap 3 Extra schaduwwerking creëren

 Wanneer de 2de laag betonverf droog is, kun je de schaduwwerking extra accentueren.  Dit doe je door met een fijn schuurpapier (220-240) ronde draaibewegingen maken over het werk. 


Stap 4 De afwerking
De Vintro en SeaStone betonverf is van zichzelf water resistent maar het is wel enigszins poreus. Voor een goede vlek-en krasbestendigheid kun je de betonlook verf op verschillende manieren afwerken:

1. Met een transparante wax: deze kun je opbrengen met een stevige (wax) kwast of de Venetiaanse spatel. De wax accentueert de schaduwwerking. Wanneer je de wax met de spatel aanbrengt dan kun je verkrijg je hier en daar een fraaie zachte zijdeglans. Tip: je kunt de transparante wax mengen met de metallic kleurpasta's van SeaStone. Hiermee kun je over de betonlook koper, zilver, goud of bronseffecten aanbrengen.

2. Met een vernis/lak: meestal wordt er voor een matte lak gekozen maar een zijdeglans of hoogglans is natuurlijk ook mogelijk. Voor op de muur is een 1 component lak prima zoals de Wall Coating van SeaStone of de Decorateursvernis, Blanke lak, Wascire van Polyvine. Tip: je kunt de watergedragen lak mengen met de metallic kleurpasta's van SeaStone. Hiermee kun je over de betonlook koper, zilver, goud of bronseffecten aanbrengen.

Een betonlook trap, keukenkastje of tafel ondervindt een zwaardere belasting dan een muur in bijvoorbeeld de woonkamer.  Voor deze toepassingen is een 1 component zijdeglans vernis product van Polyvine, Annie Sloan of Vintro een prima oplossing. Wanneer je liever een matte lak afwerking wilt dan denken we eerder aan de 2 componenten lak van SeaStone. Een 1 component matte lak, van welk merk ook, kan wat betreft slijtvastheid en vlekbestendigheid tekort komen.

Stap 3 Extra schaduwwerking creëren
Wanneer de 2de laag betonverf droog is, kun je de schaduwwerking extra accentueren. Dit doe je door met een fijn schuurpapier (220-240) ronde draaibewegingen maken over het werk.

Stap 4 De afwerking
De Vintro en SeaStone betonverf is van zichzelf water resistent maar het is wel enigszins poreus. Voor een vlek-en krasbestendigheid kun je het op verschillende manieren afwerken: