• Orim and Trim transfer IOD Iron Orchid Designs
  • Prim and Trim transfer IOD Iron Orchid Designs
Orim and Trim transfer IOD Iron Orchid Designs
Prim and Trim transfer IOD Iron Orchid Designs

IOD-Iron Orchid Designs transfer Prim & Trim

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

De stempels en transfers vanaf €39,95 verzenden we kosteloos. 

Met de transfers van het Amerikaanse merk Iron Orchid Designs tover je meubelen om tot unieke stukken. De mooie Prim & Trim designs kan je als border gebruiken, laadjes mee verfraaien, een unieke twist aan jouw meubel geven. De transfer hecht op iedere gladde, vetvrije en gesealde ondergrond. Je kunt deze transfer in zijn geheel maar ook gedeeltelijk gebruiken. Knip details uit die je mooi vind en bewaar de rest voor andere items. Bekijk ons bord op Pinterest voor video's en inspiratie op het bord IOD.


Productinformatie

Met deze transfer van IOD verfraai je eenvoudig en snel een kastje, spiegel, raam of servies (puur voor decoratief gebruik). Je kunt een kleine afbeelding als detail gebruiken maar het is ook mooi om een meubel er helemaal vol mee te zetten, laat je fantasie lopen! De transfers hechten op alle gladde ondergronden. Prachtig op de mooie kleuren van onze Annie Sloan Chalkpaint en Vintro No Seal Chalkpaint, maar ook op de wasvernis en lakken van Polyvine. Combineer voor een mixed media look met onze stempels en sjablonen. Voor uitgebreide instructies kijk je bij bijzondere instructies.

Maat of afmetingen

Created with Sketch.

61 x 84 cm

Productdetails

Created with Sketch.

De Prim & Trim Transfer van Iron Orchid Designs zit in een prachtige koker en bevat ook de spatel om de transfer los te wrijven van het backingpapier. IOD transfers kunnen nog bewerkt worden door ze ouder te maken met Annie Sloan wax, of door te schuren. Werk ze af met vernis of wax ter bescherming. Combineer ze voor een gave mixed media look met stempels of andere transfers en geef je fantasie de vrije loop.

Bijzondere instructies

Created with Sketch.

Voor inspiratie en tips kan je het videokanaal op YouTube van Iron Orchid Designs kijken en je vind er ook onze eigen video's van Geluk in een Potje 
 
 Aan de slag!

Het oppervlak moet schoon, glad en droog zijn. Laat krijtverf een dag uitharden. Verwijder eventueel stof van schuren. De ondergrond mag niet gewaxt zijn, maar moet wel gesealed zijn met een lak of vernis. De wascire van Polyvine kan ook gebruikt worden vooraf. Laat de ondergrond goed drogen, minimaal 24 uur of langer. 
 
De transfer zit op een wit vel met ruitjes, om te beschermen tegen vuil en stof. Laat het witte vel zitten tot je definitief klaar bent om het op de ondergrond te zetten. De ruitjes zorgen voor gemak bij knippen en positionering. Knip de afbeelding uit door gewoon rond de afbeelding te knippen. Doe het resterende deel dat niet wordt gebruik op de het witte vel weer opgerold in de koker. 

Bepaal eerst de positie van de gehele transfer of een deel ervan. Verwijder voorzichtig het witte vel zonder de achterkant van de afbeelding aan te raken waardoor deze niet meer goed zou plakken. Plak met onze speciale schilderstape de afbeelding op de juiste plek. 
Druk de afbeelding voorzichtig op het oppervlak en gebruik de applicator in de koker om het op de ondergetekende zetten. Wrijf over de afbeelding en zie dat het los laat. Sla niks over en controleer af en toe door de folie omhoog te liften dat alles los is gekomen van het transparante vel en stevig op de ondergrond is gekomen.
 
Wanneer alles er netjes op zit, wrijf dan zachtjes met een schone, droge doek over de transfer.
 
Voor voor de afwerking en bescherming gebruik je de Chalk Paint Wax Clear of Chalk Paint Lacquer van Annie Sloan of een product van Polyvine. De afbeelding kan nog bewerkt worden, doorschuren, een colorwash, bestempelen, gekleurde wax, het kan allemaal!