Annie Sloan Compleet Pakket

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Het Basis pakket bestaat uit 4 producten: 

  • 1 liter Annie Sloan Chalk Paint (€32,50) in de kleur naar keuze 
  • 500 ml Annie Sloan Wax, kleur naar keuze (€16,50)
  • Pure Bristle Medium Kwast nummer 13 (€21,95)
  • Pure Bristle Wax kwast nummer 22 (€21,95)


Het Compleet pakket is verkrijgbaar in alle Annie Sloan kleuren, 42 in totaal met 4 verschillende soorten Wax: De Clear Wax (transparant), de Black Wax (zwart), de Dark Wax (donker bruin) of de White Wax (wit). Lees ook de instructies hieronder wat betreft het aanbrengen van de kleuren Wax.

De medium ovale varkensharen Pure Bristle kwast is een fijne kwast voor het schilderen met Annie Sloan krijtverf. De medium variant is een ideaal formaat om je meubels mee te schilderen. De Pure Bristle Wax kun je ook gebruiken voor het afwerken van Annie Sloan krijtverf met Clear Wax.

Productinformatie

Het basispakket Annie Sloan krijtverf is verkrijgbaar in alle 42 kleuren van Annie Sloan. 

Wanneer je de krijtverf afwerkt met de transparante Clear Wax van Annie dan krijg je een sterke matte afwerking welke je met een sopje kunt afnemen. 

De Pure Bristle kwast is gemaakt met varkenshaar. Je kunt hiermee een mooie authentieke uitstraling creëren maar een gladde afwerking is evengoed mogelijk door de krijtverf met wat water te verdunnen. 

Inhoud Annie Sloan Compleet pakket

Created with Sketch.

Het Annie Sloan basispakket:

- 1 liter Annie Sloan krijtverf, kleur naar keuze
- 500 ml Annie Sloan Wax naar keuze 
- 1 Ovale varkensharen kwast van het merk Pure Bristle
- 1 Wax kwast van het merk Pure Bristle

Productkenmerken

Created with Sketch.
  • 1 liter goed dekkende watergedragen krijtverf 
  • 500 ml Annie Sloan Clear Wax voor een sterke matte afwerking.
  • 1 Pure Bristle ovale varkensharen kwast voor zowel de krijtverf als de wax.
  • 1 Pure Bristle Wax kwast van varkenshaar met een solide houten handvat.

Werkwijze 

Created with Sketch.

Annie Sloan krijtverf zit behoorlijk dik in de pot. Hierdoor kun je een robuuste authentieke uitstraling maken met de varkensharen Pure Bristle kwast. Wil je een moderne gladde uitstraling, doe de krijtverf dan in een apart bakje en meng het met wat water. De verf zal dan makkelijker schilderen en beter vloeien.

Je kunt de wax aanbrengen met een doekje maar wij adviseren een stevige kwast. Je kunt dan beter doseren en gemakkelijker in de hoekjes e.d. komen. Karen heeft een instructie filmpje hierover geplaatst op YouTube: Annie Sloan Basisvaardigheden. Als je 1 kast wilt gaan schilderen dan gaat het waxen prima met de ovale Pure Bristel kwast. Wil je vaker gaan waxen dan is het zeker de moeite waard om een wax kwast aan te schaffen.

Na het schilderen kun je de kwast onder de kraan uitspoelen met handwarm water. Wanneer je de kwast gebruikt hebt om te waxen, gebruik dan afwasmiddel met handwarm water. Tip: Groene zeep vinden wij nog beter om de wax kwast mee schoon te maken.

Belangrijk wanneer je de Black of Dark Wax gaat aanbrengen over de krijtverf: 
Breng eerst de Clear Wax aan en daarna in de nog natte Clear Wax de Black of Dark Wax. Neem het werk vervolgens met een doek af. Vind je het resultaat te donker dan kun je het met de Clear Wax en een doekje weer wat nuanceren/uit gummen. De White Wax kun je wel rechtstreeks op de krijtverf aanbrengen, dus zonder de Clear Wax eronder.