Polvyine Craquelure

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Breng eerst een laag craquelure Basis aan, laten drogen, en vervolgens een laag Top Coat van Polyvine er overheen, voor een craquelé effect.

Met de Polyvine Craquelure Basis en de Top Coat samen, maak je het kenmerkende regelmatige, gebarsten patroon van oude verf op meubeltjes, oud-porcelein en van craquelé vernis op oude schilderijen.


Polyvine Craquelure

Tweepotssysteem op waterbasis bestaande uit Craquelure BASIS en Craquelure TOP voor de imitatie van fijne barstjes.

Traditionele verven en vernissen op olie-basis drogen na verloop van tijd uit en beginnen te barsten. Met Polyvine Craquelure kun je het typische verouderingseffekt op een authentieke manier imiteren.


Varianten

Created with Sketch.

De Craquelure leveren wij in de 100 ml en 500 ml varianten in de basis en top coating.

Eigenschappen

Created with Sketch.
  • 2 laagssysteem
  • watergedragen
  • fijne barstjes
  • nagenoeg reukloos
  • snel drogend
  • dekking circa 8m2 op een liter


Bijzondere instructies

Created with Sketch.

Info volgt .

Instructies

Aanbrengen met kwast van goede kwaliteit. Craquelure presteert erg goed tussen 16 en 21 graden. Buiten dit bereik presteert het product minder goed. Dicht poreuze oppervlakken (zoals onafgewerkte krijtverf) af ​​met de Top Coat voordat u begint en laat drogen. 

Breng een royale laag Base Coat aan op het oppervlak en vermijd kwaststrepen en oneffenheden. Laten drogen - het melkachtige uiterlijk wordt helder maar het oppervlak blijft plakkerig. Breng nu een laag Top Coat aan om kwaststrepen en oneffenheden te vermijden. Naarmate de Top Coat Coat droogt, ontstaan ​​er fijne scheurtjes. Als de temperatuur te hoog is, speel dan een fan van een koude föhn over het oppervlak. 

Bewerk de scheurtjes met een kleurmedium zoals de zwarte of witte wax van Annie Sloan of een op kleur gebrachte vernis (acryl kleurpigmenten) om de barstjes goed zichbaar te maken.