Polyvine blanke lak zijdeglans

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

De zijdeglans blanke lak voorziet in een harde, krasvaste en vlekbestendige afwerking. Het bijzondere van deze Polyvine lak is dat het geschikt is voor veel oppervlakken: krijtverf, metaal, plastic (niet de "vette" plastics zoals tupper ware), laminaat, hout, tegels, keramiek en glas. 

Door deze uitzonderlijke hechtingseigenschappen kun je de Polyvine blanke zijdeglans lak gebruiken voor een hele duurzame afwerking van krijtverf maar bovendien als transparante primer voor bijvoorbeeld het primen/gronden van melamine ondergronden.

De blanke lak is geschikt voor de afwerking van laminaat- en houtenvloeren. Het verschil met de Polyvine vloerlak zit hem niet in de hardheid en vlekbestendigheid. De vloerlak is sneller uitgehard dan de Polyvine blanke lak. Bij de Polyvine vloerlak is dat, afhankelijk van de omstandigheden, tussen de 16 uur en drie dagen.

De blanke lak van Polyvine geeft een zogenoemde cross link bescherming. Dit betekent dat het de ondergrond isoleert. In plaats van schellak kun je in veel gevallen deze blanke lak toepassen als transparante primer om “bloeden” tegen te gaan: 2 lagen aanbrengen. Laat dan iedere laag minimaal een nachtje laten drogen. 

Bloeden: Onbehandeld (kaal) hardhout of onbehandeld grenen kan gaan “bloeden”. Kleurstoffen trekken dan uit het hout in de verf. Er ontstaan dan geel/groene vlekken. Het is dan aan te bevelen om eerst een klein stukje te testen. Het bloeden gaat zich soms pas manifesteren nadat de wax of vernis over de krijtverf is aangebracht. 

Droogtijd 1-2 uur. 
Overschilderbaar na 2 uur. 
Verbruik 15-20 m2 per liter. 

"Droog" is niet hetzelfde als dat de lak echt helemaal is uitgehard. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit wel tot 10 dagen duren. Dit betekend dus een tijdje voorzichtig omspringen met de afwerking.