Polyvine blanke lak zijdeglans

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

De zijdeglans blanke lak is hard, krasvast en is sneldrogend. De lak is geschikt voor veel oppervlakken: metaal, plastic, laminaat, hout, tegels, keramiek, glas en kunststof. 

Door de sterke eigenschappen van de blanke lak is deze ook prima geschikt voor de afwerking van laminaat- en houtenvloeren. Dit maakt deze lak een uitstekende "budget" oplossing voor de afwerking van je vloer! Het verschil met de Vloervernis van Polyvine zit hem in de uithardingstijd: de Vloervernis van Polyvine is sneller (vanaf 16 uur) helemaal uitgehard.

Deze lak geeft een cross link bescherming. Dit betekent dat het de ondergrond isoleert. In de plaats van schellak kun je ook deze blanke lak toepassen als transparante primer om “bloeden” tegen te gaan: 2 lagen aanbrengen. 

Onbehandeld (kaal) eikenhout of onbehandeld grenen kan gaan “bloeden” waardoor er geel/groene vlekken ontstaan. Breng dan eerst twee lagen zijdeglans Polyvine blanke lak aan op de ondergrond voordat je de krijtverf aanbrengt.

Droogtijd 1-2 uur. 
Overschilderbaar na 2 uur. 
Verbruik 15-20 m2 per liter. 

Tip: De Blanke lak van Polyvine is ook uitstekend geschikt als vloerlak. De blanke lak biedt dezelfde krasvastheid en vlekbestendigheid. Het verschil zit hem in de droogtijd. De vloerlak van Polyvine is sneller uitgehard dan de blanke lak van Polyvine.