• Polyvine Craquelure basis en top 500 ml en 1 liter
  • Polyvine craqueleur basis en top coating 100 ml en 500 ml
Polyvine Craquelure basis en top 500 ml en 1 liter
Polyvine craqueleur basis en top coating 100 ml en 500 ml

Polvyine Craquelure

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Met de Polyvine basis en top coat maak je fijne barstjes over acryl verf. 

Breng eerst een laag craquelure Basis aan, laten drogen, en vervolgens een laag Top Coat van Polyvine er overheen, voor een craquelé effect. 

Met de Polyvine Craquelure Basis en de Top Coat samen, maak je het kenmerkende regelmatige, gebarsten patroon van oude verf op meubeltjes, oud-porcelein en van craquelé vernis op oude schilderijen. 


Polyvine Craquelure

Tweepotssysteem op waterbasis bestaande uit Craquelure BASIS en Craquelure TOP voor de imitatie van fijne barstjes.

Traditionele verven en vernissen op olie-basis drogen na verloop van tijd uit en beginnen te barsten. Met Polyvine Craquelure kun je het typische verouderingseffekt op een authentieke manier imiteren.


Varianten

Created with Sketch.

De Craquelure leveren wij in de 100 ml en 500 ml varianten in de basis en top coating.

Eigenschappen

Created with Sketch.
  • 2 laagssysteem
  • watergedragen
  • fijne barstjes
  • nagenoeg reukloos
  • snel drogend
  • dekking circa 8m2 op een liter


Verwerking

Created with Sketch.

Breng eerst een laag basis coating aan met synthetische kwast, in 1 richting, over de krijtverf of een andere acrylverf ondergrond. Door de porositeit van de krijtverf, kan het raadzaam zijn om 2 lagen aan te brengen. Waar het om gaat is dat de eerste laag er royaal op zit. Vermijd borstelstreken. Deze laag zal, eenmaal droog, plakkerig blijven aanvoelen. De laag is bij aanbrengen wit, als het droog is dan wordt het transparant. Je kunt eventueel de föhn gebruiken.

Nadat de 1ste laag droog is, kun je de TOP coating aanbrengen, haaks op de eerste laag. Je moet het snel aanbrengen, d.w.z. niet te lang blijven strijken met je kwast: aanbrengen en doorgaan. Laat het geheel drogen, je kunt eventueel de föhn gebruiken, niet te warm. Wanneer je de TOP coating rijker aanbrengt, dan worden de barstjes groter.

Wanneer het geheel droog is, ogen de fijne barstjes transparant. Het is bedoeling dat je nu een gekleurde wax over de barstjes aanbrengt waardoor de barstjes duidelijk zichtbaar worden. Je kunt hiervoor de de Annie Sloan Waxen gebruiken of de Polyvine Wax Cire in combinatie met de Polyvine kleurpigmenten.

Instructies

Aanbrengen met kwast van goede kwaliteit. Craquelure presteert erg goed tussen 16 en 21 graden. Buiten dit bereik presteert het product minder goed. Dicht poreuze oppervlakken (zoals onafgewerkte krijtverf) af ​​met de Top Coat voordat u begint en laat drogen. 

Breng een royale laag Base Coat aan op het oppervlak en vermijd kwaststrepen en oneffenheden. Laten drogen - het melkachtige uiterlijk wordt helder maar het oppervlak blijft plakkerig. Breng nu een laag Top Coat aan om kwaststrepen en oneffenheden te vermijden. Naarmate de Top Coat Coat droogt, ontstaan ​​er fijne scheurtjes. Als de temperatuur te hoog is, speel dan een fan van een koude föhn over het oppervlak. 

Bewerk de scheurtjes met een kleurmedium zoals de zwarte of witte wax van Annie Sloan of een op kleur gebrachte vernis (acryl kleurpigmenten) om de barstjes goed zichbaar te maken.