Polyvine blanke lak

De blanke lak voorziet in een harde, heldere, krasvaste en vlekbestendige afwerking. In zijdeglans helpt het ook tegen bloeden! Breng twee lagen na elkaar aan en laat beide lagen minimaal 24 uur drogen.

Bekijk hier onze video over bloedend hout

De blanke lak heeft uitzonderlijke hechteigenschappen. De lak hecht op: metaal, plastic (niet de "vette" plastics zoals tupper ware), laminaat, hout, tegels, keramiek, glas en natuurlijk op krijtverf. 

Door deze uitstekende hechteigenschappen kun je de Polyvine blanke zijdeglans lak niet alleen gebruiken voor een duurzame afwerking maar ook als (transparante) primer voor bijvoorbeeld het primen/gronden van gladde melamine ondergronden!

Droogtijd: 1-2 uur. 
Overschilderbaar na 2 uur. 
Rendement: 15-20 m2 per liter. 


NB: "Droog" is niet hetzelfde als dat de lak echt helemaal is uitgehard. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit wel tot 10 dagen duren. Dit betekend dus een tijdje voorzichtig omspringen met de afwerking.

Polyvine blanke lak

incl. btw, excl. verzendkosten

Gratis verzending voor binnenlandse bestellingen van meer dan ‪€‬‪49.99‬

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Productinformatie

Werkwijze

Created with Sketch.

Werk het object af met minimaal 2 lagen Polyvine vernis. Het beste resultaat wordt gerealiseerd met een (Polyvine) verniskwast i.p.v. een roller. Dit heeft te maken met de hechting. Voor de grotere vlakke ondergronden geldt: hoe breder de verniskwast hoe strakker het resultaat. Breng dunne lagen aan.

Wanneer de vernis wordt gebruikt voor de afwerking van krijtverf houd er dan rekening mee dat krijtverf een enigszins poreuze verf is. Dat betekend dat de eerste laag aangebrachte vernis in meer of mindere mate in de krijtverf trekt. Hierdoor wordt de uiteindelijke laagdikte, de laag die bescherming biedt, dunner.

Voor toepassingen waarbij er sprake is van een meer intensieve belasting zoals een eettafel, traptreden en een vloer adviseren we 1 van de 2 onderstaande verwerkingsmethoden aan te houden:

1. Meng door de laatste laag krijtverf 30 % tot 40 % Polyvine vernis. Je kunt hiervoor matte vernis gebruiken maar nog beter is het wanneer er hiervoor Polyvine zijdeglans of hoogglans vernis wordt gebruikt omdat deze vernissen sterker zijn dan matte variant. Werk het geheel vervolgens af met 2 lagen Polyvine (matte, zijdeglans of hoogglans) vernis. 

2. Breng 3 lagen Polyvine vernis aan i.p.v. 2 lagen. Het sterkste resultaat wordt verkregen door voor de eerste laag vernis de zijdeglans variant te gebruiken.

Oplossing voor bloedend hout

Created with Sketch.

Onbehandeld (hard-) hout of onbehandeld grenen kan gaan “bloeden”. Kleurstoffen trekken dan uit het hout in de verf. Er ontstaan dan geel/groene vlekken. Het is dan aan te bevelen om eerst een klein stukje te testen. Het bloeden gaat zich soms pas manifesteren nadat de wax of vernis over de krijtverf is aangebracht. 


De blanke lak van Polyvine geeft een zogenoemde cross link bescherming. Dit betekent dat het de ondergrond isoleert. In plaats van schellak kun je in veel gevallen deze blanke lak toepassen als transparante primer om “bloeden” tegen te gaan: 2 lagen aanbrengen. Iedere laag minimaal 24 laten drogen. 

Varianten

Created with Sketch.

Polyvine decorateursvernis is verkrijgbaar in 500 ml, 1 liter en 4 liter verpakkingseenheden in de varianten zijdeglans en hoogglans.