Polyvine vloerlak

incl. btw, excl. verzendkosten

Gratis verzending voor binnenlandse bestellingen van meer dan ‪€‬‪74.95‬

Standaard verzending 1 - 2 Werkdagen

De Polyvine vloerlak is een fijne lak van uitstekende kwaliteit. Het is praktisch dat de lak al na 2 uur overschildebaar is. Bovendien heeft de lak een snelle uithardingstijd.

De lak is geschikt voor houten vloeren en voor vloeren welke zijn afgewerkt met watergedragen verven waaronder uiteraard ook onze krijtverf. 

Rendement: 10 - 20 m² per liter, voor een goede bescherming 2-3 lagen aanbrengen.

Werkwijze (tips)

Created with Sketch.

Werk de ondergrond af met minimaal 2 lagen Polyvine vernis. Het beste resultaat wordt gerealiseerd met een (Polyvine) verniskwast i.p.v. een roller. Dit heeft te maken met de hechting. Voor de grotere vlakke ondergronden geldt: hoe breder de verniskwast hoe strakker het resultaat wordt dat je zult bereiken. Breng dunne lagen aan.

Wanneer de vernis wordt gebruikt voor de afwerking van krijtverf houd er dan rekening mee dat krijtverf een enigszins poreuze verf is. Dat betekend dat de eerste laag aangebrachte vernis in meer of mindere mate in de krijtverf trekt. Hierdoor wordt de uiteindelijke laagdikte, de laag die bescherming biedt, dunner.

Bij toepassingen waarbij er sprake is van een meer intensieve belasting zoals een eettafel, traptreden en een vloer adviseren we 1 van de 2 onderstaande verwerkingsmethoden aan te houden:

1. Meng door de laatste laag krijtverf 30 % tot 40 % Polyvine vernis. Je kunt hiervoor matte vernis gebruiken maar nog beter is het wanneer er hiervoor Polyvine zijdeglans of hoogglans vernis wordt gebruikt omdat deze vernissen sterker zijn dan matte variant. Werk het geheel vervolgens af met 2 lagen Polhyvine (matte, zijdeglans of hoogglans) vernis. 


2. Breng 3 lagen Polyvine vernis aan i.p.v. 2 lagen. Het sterkste resultaat wordt verkregen door voor de eerste laag vernis de zijdeglans variant te gebruiken. 

Varianten

Created with Sketch.

De Polyvine vloervernis is verkrijgbaar in 1 liter en 4 liter in de varanten extra mat en zijdeglans. .