SeaStone betonlook verf

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Met de professionele Seastone betonlook verf creëer je een sterke afwerking met een realistische betonlook uitstraling voor op vloeren, wanden en meubels.

Deze betonlook verf is veel sterker dan bijvoorbeeld standaard muurverf omdat er harsen aan zijn toegevoegd. De Seastone betonlook verf is wat dikker van structuur dan de Vintro betonlook verf.

De verf is verkrijgbaar in trendy standaard kleuren en in alle RAL en NCS kleuren. Wil je thuis een kleurenstaal ontvangen, geef dan naam en adres en de gewenste kleur aan ons door: CONTACT.

De verf is gemakkelijk verwerkbaar in 1 of 2 lagen afhankelijk van de gewenste uitstraling. De dekking van dit product is ongeëvenaard en je kunt het aanbrengen net zo gemakkelijk als dat je van een muurverf gewend bent. 

Met 1 liter kun je tot 8 m² 2-laags aanbrengen.  


Productinformatie

Seastone betonlook verf is een innovatieve, decoratieve verf op waterbasis met een laag VOS-gehalte. Het is een kant en klaar systeem welke gemakkelijk te verwerken is met een kwast en/of spatel. De betonlook verf is van zichzelf water resistent maar door de porositeit kan het wenselijk zijn om het af te werken met een transparante wax, een vernis/lak of een impregneer (de Imprex).

Varianten

Created with Sketch.
Betonlookverf in de woonkamer

De verf is verkrijgbaar in diverse mooie standaard kleuren. Wil je een specifieke RAL of NCS kleur? Dat is ook mogelijk. Neem even contact met ons op via de telefoon of email.

Toepassingen

Created with Sketch.
Betonlookverf in de keuken

De betonlook verf is geschikt voor op de muur, op de trap en op de vloer. De Seastone betonlook verf kan ook worden toegepast in de de natte cel en de vloer in de badkamer. Een nog sterkere en duurzame oplossing voor de badkamer is de cementgebonden Microcement van Seastone. Het kan ook over tegels. 

Verwerking

Created with Sketch.
Betonlookverf in de badkamer

Zie hieronder voor de werkinstructie SeaStone Betonlook Paint.

Betonlookverf op de muur in de woonkamer
Betonlookverf op de muur boven het aanrecht
Betonlookverf op de muur in de slaapkamer

Werkinstructie Seastone betonlook verf

De voorbereiding
De ondergrond dient schoon en droog te zijn. Ontvetten gaat prima met water en schoonmaakazijn bij voorkeur met een herbruikbaar schuurpadje. Verwijder hierna de residuen met een doek en schoon water.


Wanneer je St. Marc of andere ontvetters gebruikt, is het extra belangrijk dat je de ondergrond goed met schoon water na reinigt. Achtergebleven weekmakers in schoonmaak producten zijn niet goed voor de hechting.

Glanzende en gladde ondergronden licht opschuren, vaak is reinigen met ons schuurpadje al voldoende. Bij objecten die nogal worden belast zoals een eettafel of een trap, raden wij aan om eerst te gronden. Wij raden de primer van Seastone aan of gebruik de zijdeglans Blanke Lak van Polyvine. Deze blanke lak is geschikt als transparante primer maar ook als zijdeglans afwerking. 

 

Stap 1 De eerste laag aanbrengen  

De betoneffect verf is romig en vloeiend. Breng de eerste laag betonlook verf aan met een (blok-)kwast en/of Venetiaanse spatel. De eerste laag dekkend aanbrengen, een dikke laag is echt niet nodig. Met de spatel kun je de eerste laag eventueel nog wat strakker/egaler maken. Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van het beoogde resultaat. Wil je een robuuste betonlook uitstraling dan kun je daar in de eerste laag juist al mee beginnen door met de kwast en/of spatel structuur aan te brengen door de verf hier en daar dikker op te zetten.

Stap 2: de 2de laag aanbrengen

De 2de hoef je niet geheel dekkend op te brengen. Wat je doet is over het gehele oppervlak vegen/accenten met de kwast of spatel aanbrengen. Gemakkelijk en erg leuk om te doen.

De tweede laag bepaalt de uitstraling van de betonlook. Je kunt meer of minder structuur aanbrengen en meer of minder schaduwwerking maken. Hoe meer vegen/accenten met de kwast en/of Venetiaanse spatel, hoe meer schaduwwerking. Hoe meer wat dikker en onregelmatig
 aangebrachte plekken, hoe meer structuur. Je kunt de verf ook met een paletmes aanbrengen.

Stap 3 Schaduwen - diepte benadrukken.

 Wanneer de 2de laag betonverf droog is, is de look egaal van kleur met een subtiele schaduwwerking. Nu komt het aan op smaak. Voor de 1 is deze subtiele betonlook precies goed. Een ander wenst juist meer schaduwwerking.

De schaduwwerking (kleurnuances) kun je accentueren door met een fijn schuurpapier (220-240) ronde draaibewegingen maken over het werk. Of nog makkelijker, gebruik een excentrische schuurmachine. Hierdoor worden de accenten die zijn met de 2de laag zijn aangebracht geaccentueerd. Dit zorgt voor een betonlook met meer diepgang doordat de schaduwwerking meer naar voren komt. 


Stap 4 De afwerking
De SeaStone betoneffect verf is van zichzelf water resistent maar is wel enigszins absorberend. Je kunt er daarom voor kiezen om de betonlook af te werken voor een goede vlekbestendigheid en krasbestendigheid. Op de vloer en in de natte cel is altijd een afwerking met een lak benodigd.

1. Afwerking met transparante wax en een kwast:
De Clear Wax van Annie Sloan of Vintro kun je opbrengen met een stevige (wax) kwast. Stukje voor stukje (bijvoorbeeld 50 cm bij 50 cm) breng je de wax aan. Direct daarna, de wax is nog nat, wrijf je met een niet pluizende doek (bijvoorbeeld een oude theedoek) de wax uit waarbij het teveel aan wax door de doek wordt opgenomen.

De wax accentueert de schaduwwerking. De wax maakt de kleur van de betonlook iets donkerder.

2. Afwerking met een wax en een Venetiaanse spatel
Wanneer je de wax met de spatel aanbrengt, in plaats van de stevige kwast en een doek, krijg je hier en daar een subtiele zijdeglans. Breng wat wax aan op het werk en houd de spatel een beetje schuin. Vervolgens spatel je de wax met een stevige druk op het werk.

Tip: je kunt de Clear Wax mengen met de metallic kleurpigment pasta's van SeaStone. Hiermee kun je over de betonlook prachtige koper, zilver, goud of bronseffecten aanbrengen.

3. Afwerking met vernis/lak:
Meestal wordt er voor een matte lak gekozen maar een zijdeglans of hoogglans is natuurlijk ook mogelijk. Voor op de muur is een 1 component lak prima zoals de Wall Coating van SeaStone of de lakken van Annie Sloan of Polyvine.

Tip: je kunt de watergedragen vernis/lak mengen met de metallic kleurpigment pasta's van SeaStone. Hiermee kun je over de betonlook mooie koper, zilver, goud of bronseffecten aanbrengen.

De vloer, trap of een eettafel wordt zwaarder belast dan bijvoorbeeld een muur in de woonkamer.  Voor situaties waarbij er sprake is van een zwaardere belasting  is een 1 component zijdeglans vernis product van Annie Sloan of Polyvine een prima oplossing (niet in de natte cel).
Een zijdeglans 1 component lak voldoet in veel gevallen aan de benodigde slijtvastheid en vlekbestendigheid.

Wanneer je een matte afwerking wenst, voor een ondergrond die zwaarder belast wordt (vloer, trap, eettafel, muur in de natte cel), dan is de 2 componenten matte lak van Seastone aan te bevelen. Een 1 component matte lak, van welk merk ook, kan wat betreft slijtvastheid en vlekbestendigheid tekort komen.