500 gram Seastone Roest Stuc

-
Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

De Seastone Roest stuc is een poedervormig product. Na vermenging met water kan de stuc pasta aangebracht worden met een spatel maar ook met een kwast of een spons. Je bepaalt zelf de dikte van de pasta door meer of minder water te mengen door de stuc poeder.

Deze stuc bevat metaaldeeltjes die gedurende de droging gaan oxideren. Hierdoor wordt een zeer realistisch roest effect verkregen zonder dat er aanvullende middelen (zoals zoutzuur) zijn benodigd. 
 

Het rendement is sterk afhankelijk van de wijze van aanbrengen: 2 - 6 m² per kg. 


De stuc hecht in principe op alles. Wij raden aan om eerst de Seastone primer aan te brengen. 


Er zijn diverse factoren die de uiteindelijke uitstraling bepalen maar je kunt het zelf behoorlijk sturen. Toch blijft het altijd een beetje een verrassing hoe het roesteffect gaat uitpakken. 

Over het algemeen kun je stellen dat de kleur wat lichter en wat meer een oranje tint krijgt als er meer water aan de stuc poeder wordt toegevoegd. De plekken die wat dikker worden aangebracht, zullen donkerder gaan kleuren. Bij warm weer, kan het raadzaam zijn om met de plantenspuit e.e.a. te bevochtigen zodat het geheel langer de tijd krijgt om te oxideren. 

De stuc geeft niet af dus hoeft binnenshuis in principe niet worden afgewerkt met een vernis/lak. Wil je het binnen toch afwerken (bijvoorbeeld in de keuken) dan kan dat met de Seastone Wall Coating (zijdeglans). Wil je een matte uitstraling behouden, dan is de Polyvine Was Cire (extra mat) prima geschikt. Maar er is nog een hele goede oplossing om de Roest stuc af te werken: de Seastone Imprex. Met de Imprex krijgen vloeistoffen geen kans meer om in de stuc in te dringen. Het voordeel van dit product is bovendien dat de uitstraling van de Roest stuc niet veranderd.