Vintro betonlook verf in 4 kleuren

Concrete Effect Paint van Vintro is ook geschikt op de muur in de keuken en de badkamer, op de vloer, trap en het aanrecht. Voor deze toepassingen wordt de betonverf afgewerkt met een lak. Wij hebben hiervoor watergedragen 1 component of 2 componenten lak van de beste kwaliteit. Neem desgewenst even contact met ons op voor persoonlijk advies.

De Vintro betonlook verf is in basis waterresistent maar door de poreuze structuur is bij bepaalde toepassingen afwerking met Wax of lak gewenst.

 Met 2,5 liter Concrete Paint maak je 10 tot 20 m2 betonlook. 

De reukloze verf schildert erg fijn en gemakkelijk. Eerst breng je 1 laag aan met een roller, blokkwast en/of venetiaanse spaan.  Daarna zet je eenvoudig met een blokkwast en/of een Venetiaanse spaan een tweede laag op voor de gewenste schaduwwerking en structuur. 

Kijk even onze video op YouTube of kom langs in onze winkel voor onze grote stalen. Het is ook mogelijk om een betonlook Masterclass te volgen om de vele manieren van aanbrengen te leren. Voor meer informatie lees hieronder de productbeschrijving.

Vintro betonlook verf in 4 kleuren

Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 1 Werkdagen

Vintro Conrete effect paint

Allereerst zorg je ervoor dat de ondergrond schoon en droog is. Schoonmaken doe je met een allesreiniger, wij gebruiken Marcel's Green Soap. Dat is geen groene zeep maar heerlijk geurende biologische allesreiniger. 


St. Marc of iets dergelijks gebruik je alleen bij vette ondergronden. Spoel altijd alle ondergronden goed na met water. Er mag niks op de ondergrond achterblijven.

 Ondergronden die glanzen, bewerk je vlug met een korrel schuurpapier, zoals 180 of 240. Je hoeft niet te schuren maar wrijf er lichtjes overheen tot de glans dof wordt. Haal de stof weg en klaar is je voorbereiding. 

 

Stap 1 Structuur creëren 

Je bepaalt zelf of je veel of weinig structuur wilt.

Breng de Concrete Paint van Vintro Luxury Paint royaal aan met een blokkwast. Strijk de kwast in een kruislings beweging. De verf is romig en vloeiend en veel donkerder dan op het label. Wil je geen structuur dan laat je de verf drogen. Tijdens het drogen kleurt het veel lichter op.

Wil je wel structuur dan pak je de blokkwast zodra de verf gaat drogen. Er verschijnen dan hele lichte plekken. Beweeg je blokkwast over de verf die aan het drogen is. Hoe meer vegen, hoe meer structuur. Je kunt ook met een paletmes over de verf strijken voor mooie effecten. Wanneer je tevreden bent laat je het drogen. 

LET OP: Je kunt alleen structuur creëren wanneer je van te voren voldoende verf hebt aangebracht zoals hierboven beschreven bij stap 1.


Stap 2 Schaduwwerking creëren

 TIP: De verf is droog. Vind je dat er teveel structuur is? Neem een schuurpad en schuur de plekken die je subtieler wilt maken. Vind je de structuur juist te subtiel? Neem de blokkwast en herhaal stap 1op de plekken waar jij dat wilt.


Nu de verf droog is, ga je kleurschakeringen maken. Neem je blokkwast met een klein beetje verf uit dezelfde pot waarmee je de eerste laag hebt gedaan. Het is heel bijzonder van de Concrete Paint dat je met dezelfde kleur kleurschakeringen kunt maken. Zet de kwast hier en daar op de ondergrond en trek een halve maan. Daar waar je de kwast op de muur zet zal veel verf zitten en daar waar je eindigt meer. Dit veroorzaakt het kleur verschil. Je brengt dus niet een compleet 2e verflaag aan maar je creëert vegen op de eerste laag. Hoe meer vegen, hoe meer kleurverschil. 


Laat alles drogen. En ga genieten van jouw prachtige, zelf gemaakte betonlook! 

Deze fijne, geurloze verf komt in 4 kleuren en kost slechts €66,95 Voor 2,5 liter. Daarmee kan je tussen de 10 en 20 m2 doen, afhankelijk van hoeveel structuur en kleurverschil je wilt hebben. 


Wil je extra bescherming voor vloeren dan gebruik je onze Vintro Extreme Laquer.